Teknik forsinker rockersag med Sandberg

Mandag klokken 9.30 skulle Østre Landsret fortsætte sagen mod 16 rockere - heriblandt Brian Sandberg - der blandt andet er tiltalt for en stribe drabsforsøg.

Den i forvejen store fokus på sikkerhed i rockersager var mandag om muligt endnu større, da politiet såkaldte "guldfugl", hvis vidneudsagn i byretten sendte 15 rockere i alt 135 år i fængsel, skulle vidne.

Den øgede sikkerhed betød, at "guldfuglen" skulle vidne i et retslokale, mens rockerne og deres forsvarere kunne lytte med fra et andet lokale. Pressen og de øvrige tilhørere var henvist til et venteværelse på en af landsrettens gange.

Men Østre Landsret havde tilsyneladende ikke tjekket, om teknikken virkede. For det gjorde den ikke, og efter en halv times ventetid blev en tekniker tilkaldt for Rødovre - så tiltalte, forsvarere og tilhøre kunne få mulighed for at følge med i, hvad der blev forklaret.

"Guldfuglen" startede som medlem af Hells Angels støttegruppe AK81, hvor han gjorde lynkarriere. Især et drabsforsøg på en kioskpasser på Vesterbro i København, gav ham en høj stjerne i moderklubben.

Han er selv idømt 12 års fængsel for de i alt fem drabsforsøg og to overfald, han selv deltog i. Havde han ikke samarbejdet med politiet, havde han risikeret helt op til livsvarigt fængsel.