Krimi

"Hestene får ikke vand - de spiser afføring"

En borger i Farsø i Vesthimmerland er rystet over, at der ikke er sket mere i en sag med heste, der er blevet vanrøgtet.

Helle Andersen, som bor nær hestene har politianmeldt hesteejeren - og hun forstår ikke, at dyrene ikke er blevet fjernet eller slået ned.

"Det lugter af lig derinde - hestene får ikke vand og de spiser deres egen afføring," siger kvinden til tv2.dk.

Politiet har været ude på ejendommen sammen med en dyrlæge, og det har medført, at manden har fået et varsel om et påbud efter dyreværnsloven.

Er på dødens rand

Men det er langt fra nok, mener Helle Andersen.

"Der skal simpelthen gøres noget. Vi kan ikke vente på, at det eventuelt bliver bragt i orden" siger kvinden, som selv har taget billeder af de tynde heste.

Hun mener, at dyrene omgående bør fjernes eller slås ned.

"Hestene skal have diverse indsprøjtninger og korn," lyder det fra dyrevennen, som tror, at mindst en af de fem heste må lade livet.

"De er så tynde, at de er på dødens rand. Det hjælper ikke at fodre på nogen, der er så svag."

Ved hvordan en rask hest ser ud

I fredags havde Helle Andersen møde med borgmester i Vesthimmerland Kommune, Knud Kristensen fra Det Konservative Folkeparti.

Hun havde sendt billederne og en beskrivelse af forholdende i stalden til borgmesteren - og han sagde ja til at mødes med hende.

"Jeg ved nok, hvordan en hest skal se ud når den er i god kondition - og når den ikke er det," siger Knud Kristensen til tv2.dk.

"Jeg har ingen myndighed i forbindelse med sager om vanrøgt af heste, men billederne ser alvorlige ud, så jeg vil gerne støtte dem i deres forehavende."

Borgmesteren har tilbudt at mødes med Helle Andersen igen - sammen med dyrlægen, som var ude og se på hestene med politiet.

Og Helle Andersen er nu i færd med at indkalde Hestens Værn, Dyrenes Beskyttelse og hun forsøger at komme i kontakt med dyrlægen, der var ude i stalden.

Borgmesteren undrer sig også over sagen.

"Da jeg sad i Folketinget lavede vi en lov om at have dyrehold - og det var så skarp en lovgivning, at noget som dette ikke ville kunne være tilladt inden for loven rammer."

Besøger hesteejer i "nær fremtid"

Preben Møller, politikommissær ved Nordjyllands Politi, bekræfter, at man har fået en politianmeldelse den 18. juli.

Han vil ikke uddybe præcist, hvad hesteejeren har fået besked om.

"Der er nogle kritikpunkter, som man har fundet i forbindelse med at politi og dyrlæge har været derude," siger han til tv2.dk.

"Der er nogle ting, der skal rettes - han har fået varsel om et påbud forkyndt i går."

Politiet vil tjekke op på sagen "i nær fremtid", siger politikommissæren, som oplyser, at manden kan risikere at, hestene vil blive fjernet fra ham, hvis han ikke retter op.

Tv2.dk har forgæves forsøgt at kontakte hesteejeren.