Krimi

Amagermanden er tvangsflyttet

Den livstidsdømte Marcel Lychau Hansen - også kendt som Amagermanden - skulle efter planen afsone sin straf for to drab og en række grove voldtægter i Anstalten ved Herstedvester. Men i går blev han flyttet til det topsikrede Statsfængslet Østjylland, skriver Ekstra Bladet.

"Jeg har ingen kommentarer. Men generelt er det sådan, at hvis man ikke benytter sig af de tilbud, vi har til de indsatte, så kan man lige så godt sidde et andet sted," siger inspektør Hans Jørgen Engbo til Ekstra Bladet.

Med tilbud menes blandt andet terapi, psykologer og psykiatrisk bistand - hvilket Marcel Lychau Hansen tilsyneladende har afvist, siden han i slutningen af juni flyttede ind i Herstedvester.

Frygtede flugt

Men Ekstra Bladet skriver, at flytningen også skyldes, at man frygtede, at Amagermanden ville flygte fra Herstedvester, hvis han fik en chance.

Anstalten ved Herstedvester er netop nu ved at få bygget et nyt hegn og har meget trafik til og fra byggepladsen.

Derfor har man muligvis vurderet, at det var for farligt at have en mand som Amagermanden siddende her.

Han har tidligere - ikke mindst med sin sædplan - vist, at han var klar til at gå til yderligheder for at kommer fri.

Marcel Lychau Hansens forsvarer er vred over flytningen, som han ikke har fået oplyst årsagen til.

"Det er ikke så betryggende, at de ikke giver en konkret begrundelse, og det er generelt utilfredsstillende, at der ikke er nogen klageadgang. Det virker tilfældigt, at de bare kan sige, at de ønsker at flytte ham," siger forsvarsadvokaten til avisen.