Krimi

Zoo-indbrud sker over hele landet

De zoologiske haver i landets største byer døjer alle med indbrud - selvom det langt fra er et hverdagsfænomen.

Det fortæller tre zoologiske haver, efter at en mand er fundet død i tigerburet i Københavns Zoo onsdag morgen.

Ifølge Københavns Politi sker det jævnligt, at folk sniger sig ind i Københavns Zoo om natten. Og det er umuligt at undgå, selvom der går vagter med hunde rundt om natten, fortæller direktør Steffen Stræde fra Københavns Zoo.

"Hvis man virkelig vil ind, så kan man også komme det. Vi er ikke et fængsel," siger han.

Også i Odense Zoo oplever man flere gange om året, at især unge mennesker bryder ind i haven, skriver DR Fyn. Det seneste tilbage ligger en måned tilbage.

"Vi kan ikke undgå at folk kommer ind efter lukketid. Det er ikke sådan et fort, vi har, der er lukket totalt af," siger teamleder og biolog Nina Collatz Christensen til DR Fyn.

I Aalborg Zoo sker det sjældent, siger informationschef Søren Sørensen.

"Det er sket, men det er ikke et problem for os," siger han.

Bed to fingre af fynbo

Endnu sjældnere sker det, at de ubudne gæster vil ind til dyrene - og det er længe siden, at det er lykkedes. I 1992 bed den sibiriske tiger Magnus i Odense Zoo et par fingre af en fynbo, som havde sneget sig ind for at klappe tigeren.

Også Aalborg Zoo har oplevet, at en gæst har fået bidt det yderste led af en finger af en tiger, ligesom en psykisk syg kvinde hoppede ned til bjørnene tilbage i 1980'erne.

"Ugen før havde vi aflivet vores gamle hanbjørn, så der gik to små unger dernede. De var panisk angst for hende, så hun var heldig, og vi fik hende reddet op," fortæller dyrepasser Frank Thomsen fra Aalborg Zoo.

Han understreger samtidig, at ikke kun tigre, bjørne og løver er farlige dyr.

Svensker bidt i bagdelen af søløve

"Vi har haft en svensker engang, som sprang ind til søløverne, fordi han havde væddet, om han turde. Han fik lige et par bid i bagdelen, men de rev ham ikke i stykker. Søløver er også vilde dyr," siger Frank Thomsen.

Både han og biolog Nina Collatz Christensen fra Odense Zoo er enige i, at det er umuligt at forhindre gæsterne fuldstændig i at kunne komme ind til dyrene.

"Men man skal være meget aktiv, man dumper ikke lige ned i dyreanlæggene, man skal gøre en aktiv indsats selv," siger hun til DR Fyn.