Krimi

Tiltalt for hærværk mod 270 biler

En og samme mand anklages for at stå bag en omfattende hærværks-turné i Kalundborg, som er gået ud over i alt 270 biler.

Det hævder Midt- og Vestsjællands Politi i et anklageskrift, som netop er blevet frigivet. Typisk er dækkene blevet punkteret, ligesom der er sat ridser i lakken. Skaderne på bilerne løber samlet op i cirka to millioner kroner, fremgår det.

Den tiltalte - en lokal 46-årig mand - nægter sig skyldig, og skal nu konfron-teres med de usædvanligt mange forhold.

For eksempel skal han en tidlig augustmorgen sidste år have beskadiget 20 biler ved et plejecenter. Dækkene blev punkteret, ligesom der blev hældt ætsende væske på 13 biler.

Også bilforhandlere i byen og tilfældige biler parkeret ved et bowlingcenter, et supermarked, sprogskolen og mange andre steder har været mål for mandens trang til ødelæggelse, hævdes det.

Straffesagen drejer sig endvidere om graffiti mod for eksempel byens gymnasium og svømmehal.

"Panser svin skød MIO", stod der således malet på jobcentrets facade sidste sommer.

Netop "MIO" går igen både som graffiti og som bogstaver ridset ind i lakken på flere biler, og budskabet kan forbindes til en tragisk sag i 2009.

Dengang skød og dræbte en politiassistent Michael Nielsen, der kørte i en stjålen bil. Nielsen blev kaldt MIO.

I en retssag blev politiassistenten senere frifundet med den begrundelse, at han skød, da han var i livsfare.

Blandt de utallige forhold nævner anklageskriftet også et tilfælde fra oktober sidste år, da der skete skader for en halv million kroner.

"HÆVN" stod der med sort spraymaling på en stuevæg i en ejendom i Eskebjerg nær Kalundborg. Malerier blev skåret i stykker, og en vandslange var trukket op på loftet, og så blev der ellers åbnet op med en stor vandskade som resultat.

Sidste sommer blev hærværket så voldsomt, at kommunen udlovede en dusør på 50.000 kroner for oplysninger om gerningsmanden.

Den nu tiltalte blev anholdt i februar i år og har været varetægtsfængslet lige siden. Til august skal Retten i Holbæk afgøre, om der er beviser for de mange anklager.