Krimi

Svigerdatter troede sæd var spyt

Det var Amagermandens svigerdatter, der ringede til politiet og fortalte, at hun havde fundet nogle breve, hår og "fingre" fra en plastichandske.

Det fortalte det første af de tre vidner, Tonny Holck, der i dag skal vidne i sagen mod den såkaldte Amagermand, der er tiltalt for at smugle breve med sin egen sæd ud af fængslet.

Tonny Holck var chefefterforsker i sagen mod Marcel Lychau Hansen.

"Der var en ung pige, der ringede til Station Amager og fortalte, at hun var kæreste med Amagermandens søn, og i den forbindelse havde hun fundet nogle breve, hår og fingre fra en plastikhandske. Hun mente, at det kunne være noget spyt, der lå i fingerdutter. Hun afleverede de ting, hun havde fundet til Frederikssund politi, og jeg og en kollega hentede det dagen efter. Vi havde aftalt med kriminalteknisk afdeling, at de ville stå med et team klar og vente på os, så det blev afleveret og sikret på en ordentlig måde. Det blev pakket ud af en laborant og forskellige eksperter. Jeg stod bag en rude og så med," sagde Tommy Holck i retten.

Havde adgang til linnedrum

Gummidutten fra handsken blev bragt til retsgenetisk afdeling med henblik på en hasteundersøgelse.

Politiet sendte personale til sønnens bopæl. Der blev fundet otte gummidutter og seks håndskrevne breve, der var adresseret til "Min søn N," hvor der stod "hilsen far", men ingen afsender.

Tonny Holck og en kollega tog selv til Vestre fængsel for at foretage ransagning af Amagermandens celle.

"Formålet var at se, om der var yderligere gummidutter eller andre skrevne breve. At finde papir, hvor der var indtryk i, så man kunne dokumentere, at brevene var skrevet af ham. Jeg har gennemgået alle hans breve, mens han sad varetægtsfængslet, så jeg kender hans håndskrift, og jeg var ikke i tvivl, da jeg så brevene hos hans søn, det var hans håndskrift," fortæller Tonny Holck

I Vestre Fængsel havde Amagermanden som gangmand adgang et linnedrum, da han var gangmand, og politiet kunne konstatere, at der var blandt andet gummihandsker i linnedrummet.