Krimi

Ledte efter bortgået kvinde og fandt mand

En sms fra politiet i Nordsjælland fik en borger til at sætte sig på cyklen for at finde en ældre bortgået borger.

"Han rejste sig fra sofaen for at gå ud og gøre en aktiv indsats. Det skal han have stor ros og tak for," siger vicepolitiinspektør Henrik Rasmussen.

Det var en ældre senil kvinde, der var forsvundet fra et plejehjem i Lyngby. For at få hende tilbage i god behold, sendte Nordsjællands Politi i weekenden en sms ud, hvor borgerne blev opfordret til at kigge efter kvinden.

Hun blev efter et par timer fundet lettere forkommen i en have.

88-årig mand væk fra plejehjem

Men på det tidspunkt havde en lokal mand sat sig på cyklen for at lede efter kvinden. Og det lykkedes ham i stedet at finde en 88-årig mand, der var bortgået fra et andet plejehjem i Lyngby.

"Han havde selv noget familie, der var dement, så han tænkte, at han gerne ville være med til at gøre en forskel," fortæller Henrik Rasmussen.

Den cyklende hjælper fandt den 88-årige mand liggende kold og i smerter på en sti i nærheden, og han fik tilkaldt politiet, der på det tidspunkt netop skulle til at udsende en efterlysnings-sms på manden.

Nordsjællands Politi er den politikreds, der har størst erfaring med at bruge sms-beskeder til at nå ud til borgerne.

"Vi har sat det i værk, for at kunne komme i direkte kontakt med borgerne, hvis vi har brug for oplysninger her og nu om et indbrud. Men det kan også bruges i de her sager, siger vicepolitiinspektøren.