Krimi

Amagermanden nægter sig skyldig

46-årige Marcel Lychau Hansen - bedre kendt som Amagermanden - nægter sig skyldig i at have smuglet flere breve ud af fængslet til sin søn.

Det sagde han i dag i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for at have tilskyndet sin søn til at begå voldtægt igennem brevene.

Amagermanden smuglede flere breve ud til søn med afklippede fingerspidser fra en gummihandske med hans sæd i.

Det sker et halvt år efter, han fik fængsel på livstid.

Til gengæld bliver der ikke rejst tiltale mod sønnen i forbindelse med dna-komplottet.

Nægter at svare på spørgsmål

Den 46-årige Marcel Lychau Hansen ankom i en grå fængselsbil til Københavns Byret kort før retten var sat. Han sidder nu foran dommere og domsmænd i gummisko, en grå trøje med hætte og cowboybukser.

Han nægter sig skyldig og nægter at svare på spørgsmål.

Amagermanden skrev i brevene til sønnen, at "hvis du slår en eller anden ned og bruger mit DNA, så kommer jeg ud, det er helt sikkert", og "Min dreng, der er lige nu, at du skal slå til. Elsker dig, og der er alt at vinde denne gang, så prøv at gøre alt, som står i din magt".

Svigerdatter meldte Amagermanden

Det var en henvendelse fra Marcel Lychau Hansens ældste søns kæreste, der førte politiet på sporet. Henvendelsen fik Nordsjællands Politi den 16. december kort efter nævninge og dommere i Københavns byret havde trukket sig tilbage for at votere, om Amagermand var skyldig i de grove anklager mod ham. Kort inden de trak sig tilbage tog han ordet i byretten. Han sagde: "Jeg er uskyldig, og I vil snart sande, at den rigtige gerningsmand er derude, når han begår ny kriminalitet".

Politiet foretog ransagelse på sønnens bopæl såvel som i Marcel Lychau Hansens celle i Vestre fængsel.

Amagermanden blev december sidste år idømt fængsel på livstid for to drab og syv tilfælde af voldtægt og seksuelle krænkelser. Forbrydelser, der har strakt sig over 23 år.

Selv om han er idømt en livstidsdom, er sagen her ikke uden betydning.

"Det kan få betydning, når det efter 12 år skal vurderes, om han skal prøveløslades. Så har han vist, at selv når han sidder i fængsel, så er han i stand til at opfordre til at begå ny kriminalitet. Det vil blive taget med," siger TV 2's Janni Pedersen.