Krimi

Amagermanden dømt for voldtægtsforsøg

Marcel Lychau Hansen - bedre kendt som Amagermanden - er netop blevet kendt skyldig i forsøg på voldtægt, efter at han har smuglet breve med sin egen sæd ud af Vestre Fængsel. Sæden var gemt i afklippede fingerspidser fra plastichandsker, og i brevene opfordrer han sin søn til at begå en ny voldtægt og placere sæden på offe-ret, så Amagermanden fik sig et alibi.

Da Amagermanden i forvejen er idømt en livstidsstraf, får han ingen tillægsstraf, men kendelsen kan blive aktuel, når det på et tidspunkt skal vurderes, om han skal prøveløslades.

Amagermanden blev dømt efter anklageskriftet, og det var en enstemmig dom.

Dommer Marianne Nørregaard sagde direkte til Marcel Lychau Hansen.

"Dét vi har lagt vægt på, er din hensigt, typen af teknisk bevis, der er kommet fra dig til sønnen, formålet med at de skal ud i den sag, hvor du blev dømt, og i sammenhæng med teksten i de breve, vi har hørt. Det er efter vores opfattelse beviset for, at det handler om voldtægt," lød det i dommen.

Marcel Lychau Hansen nægtede sig skyldig og nægtede at udtale sig i retten. Men da dommen faldt, sagde han:

"Det er helt hen i vejret".

Efterforskningsleder i hovedsagen mod Amagermanden - Tommy Holck - var blandt dagens vidner.

Han forklarede, hvordan politiet havde modtaget et telefonopkald fra Amagermandens søns svigerdatter. Hun havde fundet breve og plasticdutter med hvad hun troede var spyt.

En ekspert i håndskrift vurderede ligeledes, at brevene med stor sandsynlighed var skrevet af Marcel Lychau Hansen.