Krimi

DF vil have terrortrænede ud af Danmark

Dansk Folkeparti vil have al-Shabaab-trænede personer ud af landet og kræver handling fra regeringen.

Udmeldingen fra PET, om at mellem 25 og 40 somaliere med tilknytning til Danmark har været i terrortræningslejr hos al-Shabaab i Somalia, får nu Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til at reagere.

Han forlanger at få justitsminister Morten Bødskov (S) til at forhindre, at sådanne personer opholder sig i Danmark.

- Antallet er højst overraskende. Og når man har været i træning i sådan en lejr, så bør man ikke kunne komme ind i Danmark igen, siger Peter Skaarup.

- Nu må justitsministeren over for retsudvalget enten be- eller afkræfte det her og gøre rede for, hvad regeringen vil foretage sig, siger han.

Peter Skaarup peger blandt andet på muligheden for at benytte administrativ udvisning. Den praksis blev blandt andet kendt i forbindelse med den såkaldte tunesersag.

Med udlændingeloven i hånden kan myndighederne udvise udlændinge af Danmark, hvis de ifølge PET udgør en fare for statens sikkerhed. Og det vil ifølge Peter Skaarup gøre sig gældende med personer, som har været i terrortræningslejr.

- Og derudover må vi have sikkerhed for, at man ikke får lov til at vende tilbage til Danmark, hvis man har deltaget i terrortræning i udlandet, siger Peter Skaarup.

/ritzau/