Krimi

Anholdt har været i terror-træning

Dagens terroranholdelser er et eksempel på terrormistænkte, som PET har haft fuldstændig kontrol med.

Det siger tidligere operativ chef i PET, Hans Jørgen Bonnichsen.

"Anholdelsen viser, at man vidste, hvilket fly den anholdte kom med. Man har haft fuldstændig snor i dem," siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Han hæfter sig ved, at terrorsagen fra Aarhus adskiller sig fra de senere års terrorsager ved, at en af de anholdte har terrortrænet.

Ifølge Politiets Efterretningstjeneste har han ladet sig terrortræne i Somalia, og det er første gang, at nogen er sigtet efter den paragraf i straffeloven.

"Når det er tilfældet, så adskiller det sig også fra de hændelser, man har set i den set i den senere tid, hvor det meget ofte har været håbløse amatører, der er gået ud på eget initiativ," siger Hans Jørgen Bonnichsen.

"Her er det altså tilsyneladende en person, der er kompetent, netop fordi han har været i træningslejr," siger han.

Den forhenværende chef i PET bider også mærke i, at politiet hævder, at man har afværget "en konkret handling".

"PET må også vide noget om, hvilket mål det er. Og der vil de fleste nok straks tænke Jyllands-Posten og Kurt Westergaard, når det foregår i Aarhus, men den tanke har jeg faktisk ikke," siger han.

"For når man har været i træningslejr, så ved man også, at man ikke skal vælge de mål, der har den optimale sikkerhed, og det har Jyllands-Posten og Kurt Westergaard. Så det behøver absolut ikke at være det, men det kommer vi jo nok til at høre nærmere om," siger Hans Jørgen Bonnichsen.