Krimi

Sagen om Tommy Kamp, caféen og Sass

Her er forløbet med den tidligere lokale socialdemokratiske formand, Henrik Sass og to caféejere i Køge.

Den tidligere lokalformand for Socialdemokraterne, Tommy Kamp, er blevet en landskendt person på grund af sit nære venskab med Henrik Sass Larsen. Venskabet går 30 år tilbage.

Marts 2011: To caféejere, Murat Kitir og Ertogul Karahan, siger til Dagbladet Køge, at de i lang tid har ydet bestikkelse til Tommy Kamp for at opnå tilladelse til udeservering. De melder sagen til politiet.

April 2011: Tommy Kamp beslutter at trække sig fra posten som lokalformand kort tid efter genvalg.

Maj 2011: Murat Kitir er til stede på værtshuset Hugos Kælder, hvor også Tommy Kamp og Henrik Sass befinder sig. Kamp tilkalder sin bekendte i Bandidos, Suzuki-Torben. Kamp har i længere tid forsøgt at hjælpe rockeren i en samværssag, og rockeren taler også med Sass om sin sag.

Maj 2011: Rockeren skriver sms til Sass: "Hej Sass ... talte med Murat senere ... Bad ham lukke røven ... De skal bare skrubbe af ... Husk Sass ... vi er de stærkeste."

September 2011: Sass oplyser, at han ikke bliver minister, da PET har rejst tvivl om hans sikkerhedsgodkendelse.

Oktober 2011: Køges borgmester, Marie Stærke, oplyser, at Kamp er udmeldt af partiet på grund af kontingentrestance.

Oktober 2011: Sass siger, at venskabet med Kamp er forbi.

Oktober 2011: Kamp siger til Dagbladet Køge, at han rejser til Sydeuropa for at bistå sin søn i en karriere som cykelrytter.

December 2011: Midt- og Vestsjællands Politi beslutter at tiltale Kamp for groft bedrageri. Han skal have spist og drukket gratis hos caféejerne, som troede, at de dermed ville få en kommunal tilladelse til udeservering. De tiltales for forsøg på bestikkelse.

9. maj 2012: Henrik Sass Larsen gør comeback på Christiansborg. Han vælges til gruppeformand for sit parti.

16. maj 2012: Anklagemyndigheden dropper sagen om bestikkelse mod de to caféejere og bedragerisagen mod Kamp. De to caféejere siger nu, at de ikke ville yde bestikkelse - men blot opfattede Kamp som en slags lobbyist.

/ritzau/