Krimi

Tager hul på omfattende rockersag

Der bliver trængsel på anklagebænken, når Østre Landsrets 15. afdeling onsdag formiddag tager hul på anden akt i en historisk omfattende sag mod 10 mænd fra Hells Angels-miljøet.

I Retten i Glostrup blev i alt 15 rockere idømt langvarige fængselsstraffe for blandt andet flere drabsforsøg, mens et fuldgyldigt medlem af rockergruppen blev frifundet.

Ni af de dømte har anket deres dom til landsretten, mens anklagemyndigheden har anket frifindelsen.

I byretten fik de 15 mænd domme på mellem 2 år og 9 måneders fængsel og 15 år og 3 måneders fængsel. Blandt de dømte var det vel nok bedst kendte medlem af rockergruppen, Brian Sandberg, der fik 11 år og 10 måneders fængsel.

Rockerne har siddet varetægtsfængslet siden foråret 2010. Det er så længe, at Højesteret for godt en måned siden besluttede, at to af dem skulle løslades.

De var blevet idømt fængsel i henholdsvis tre år og to år og ni måneder, og deres straf var udstået med den lange varetægtsfængsling. Den ene af de to har anket sin dom og sidder igen på anklagebænken i Østre Landsret.

Seks drabsforsøg

I byretten blev rockerne dømt for tilsammen at stå bag seks drabsforsøg i bandekrigen i 2009 samt et voldsomt kølleoverfald og en kælder fuld af våben og sprængstof i Gentofte.

Ingen af rockernes ofre døde i denne sag, men flere af dem lever i dag med svære mén efter skyderierne.

Heriblandt er en nu 20-årig mand, der blev skudt ned i en kiosk på Vesterbro af en autolakerer fra Hells Angels-afdelingen på Østerbro i København.

Offeret fik efter skyderiet bortamputeret sit ene ben, mens autolakereren blev anholdt og endte med at angive sine mange medsammensvorne i rockermiljøet.

Autolakereren var i rockerkredse kendt som "malerpsykopaten" og har som hovedvidne i sagen været den afgørende faktor for at få Brian Sandberg og hans kumpaner dømt.

Den afhoppede rockers vidneudsagn har ifølge politiet gjort, at hans liv nu er i fare, og han afsoner derfor sin egen dom på et hemmeligt sted.

Østre Landsret ventes først at afsige dom i sagen i løbet af efteråret.