Landsretten sitrer ved rockersags start

To håndfulde politibetjente iført skudsikre veste forsøger at holde overblikket, mens 16 mænd med tilknytning til Hells Angels og AK81 drypvis ankommer til Østre Landsret onsdag morgen.

15 af mændene fik samlet 135 års fængsel ved byretten i september for seks drabsforsøg, et voldsomt kølleoverfald og et våbenlager, men de har alle valgt at anke dommene til Landsretten.

Den 16. mand blev frikendt, men her har anklagemyndigheden altså valgt at gøre et nyt forsøg på at få ham dømt.

De bredskuldrede politibetjente forsøgte at holde styr på og prioritere mellem de tiltaltes kærester, venner og forældre, som alle vil overvære retssagen.

Retslokalet er godkendt til 100 mennesker, så nogle måtte afvises.

Et fuldgyldigt HA-medlem, der blev frikendt ved Retten i Glostrup, klappede en kvindelig tilhører i hånden.

"Nå, så er vi sgu i gang igen," lød det fra den muskuløse mand, inden politiet brød ind og forhindrede yderligere snak mellem de kortklippede, tatoverede mænd og deres pårørende.

HA-spidsen Brian Sandberg, der fik 11 år og 10 måneder i sagens første akt for at beordre et hævnskyderi, rendte således mod en betjents arm, da han var på vej mod tilhørerpladserne.

"Det er min mor, mand," sagde den solbrilleklædte rocker utilfreds.

Efter sagens egentlige begyndelse og retsformandens gennemgang af formalia er anklager Trine Outzing Sorgenfri gået på rettens talerstol for at gennemgå byrettens dom.

Sagens kronvidne gjorde tidligere en kometagtig karriere op gennem AK81 og videre ind i HA.

Men hans vidneudsagn i byretten har ifølge politiet bragt hans liv i fare, og han afsoner derfor sin dom for drabsforsøg på et hemmeligt sted.

Østre Landsret ventes først at afsige dom i sagen i løbet af efteråret.