Krimi

Terrortiltalt har barn med ekskones søster

46-årig terrortiltalt har et barn med sin ekskones søster, men nægter at fortælle om det i retten.

Den terrortiltalte MD har et noget særpræget familiemønster. Det kom frem mandag ved Retten i Glostrup i sagen om formodede terrorplaner mod JP/Politikens hus.

Den 46-årige forklarede, at han har en 19-årig datter med sin ekskone, og at han har en datter på syv med en ny kæreste.

- Er det korrekt, at det er din ekskones søster, spurgte anklager Henrik Plæhn.

- Hvorfor er det vigtigt? Det vil jeg ikke svare på lød det fra MD.

Henrik Plæhn læste derefter op fra referatet fra et lukket retsmøde tidligere i sagen, hvor MD havde forklaret, at den nye kæreste var ekskonens søster.

MD's forklaring kommer i kølvandet på den medtiltalte SZ's forklaring, og den adskiller sig på flere punkter.

MD hævder, at han aldrig har været i Pakistan, selv om SZ har forklaret, at han på et tidspunkt via Western Union overførte 10.000 svenske kroner til MD i Pakistan i sommeren 2010.

MD var i perioden 2008 til 2010 udrejst af Sverige. Han hævder, at han har været i forskellige lande: Iran, Syrien, Grækenland, Tyrkiet, Italien og Belgien.

Han har blandt andet tjent penge ved at smuglet narko mellem Iran og Tyrkiet og på den måde tjent penge, som han har vekslet til dollarsedler, som politiet siden har beslaglagt.

- Vi kan jo lige så godt sige det, som det er. Vi tror jo, at du har fået de her sedler i Pakistan, eller at du har fået dem sendt fra Pakistan, lød det fra Henrik Plæhn.

Det afviser MD dog pure.

I november 2010 fik MD ifølge sin egen forklaring et lift af en kammerat fra Bruxelles til Stockholm. Den forklaring strider også mod SZ's version.

SZ hævder nemlig, at han kørte til Bruxelles i november 2010 for at hente MD.

MD mener, at SZ lyver, fordi de to er blevet uvenner, efter at MD i Sverige har truet SZ med en pistol.

Han vil ikke fortælle noget om baggrunden for truslerne, men hævder, at det ikke har noget med sagen at gøre.

/ritzau/