Krimi

Amagermands søn tiltalt for hæleri

Beviserne mod den livstidsdømte Amagermands søn, NH, er så stærke, at han kan dømmes for at have opbevaret de smykker, som hans far stjal i forbindelse med en firedobbelt voldtægt tilbage i 1995.

Det mener anklagemyndigheden i Københavns Politi, som nu har rejst tiltale mod NH i sagen. Tiltalen lyder på overtrædelse af straffelovens paragraf om hæleri.

Sønnen er tiltalt for i perioden 12. november 2010 til 16. december 2011 at have opbevaret 86 sølvsmykker til en samlet værdi af 28.000 kroner på sin bopæl i Skævinge.

Smykkerne stammer fra en villa på Ingolfs Allé på Amager, hvor Amagermanden, Marcel Lychau Hansen, voldtog to 14-årige piger, en 15-årig pige og en 23-årig kvinde, hvorefter han stak af med smykkerne.

Skulle plante sæd

Politiet fandt udbyttet i sønnens hjem, umiddelbart inden retssagen mod Amagermanden sluttede i december.

Dengang kom det også frem, at Amagermanden angiveligt havde forsøgt at overtale sin søn til at begå et overfald og plante Amagermandens sæd på offeret.

Formålet skulle være at så tvivl om dna-beviserne i sagen mod Amagermanden. De beviser, som var helt centrale i domfældelsen af ham før nytår.

Marcel Lychau Hansen blev før påske tiltalt i den forbindelse.

Politiet mener dog ikke, at sønnen NH ville udføre farens plan, og derfor er han ikke tiltalt i den del af sagen.

Med hensyn til smykkerne, så mener politiet, at sønnen i perioden fra november 2010 til december 2011 var klar over, at sølvsmykkerne stammede fra voldtægten, og derfor har anklagemyndigheden rejst tiltale for det.

Sagen mod Amagermanden er en af dansk kriminalhistories mest spektakulære. Han blev i december idømt livstid for to drab og seks voldtægter begået over en periode på 23 år.