Krimi

Vil sende sindssyg dobbeltmorder hjem

Den nu 62-årige Naum Conevski myrdede i 1984 en teenagedreng og en ung mand. Nu kan kan muligvis snart vende hjem til sin familie i Makedonien.

Conevski blev året efter drabet idømt livsvarigt fængsel for at have henrettet de to drenge med nakkeskud på 'Femøren' ved Amager Strand.

De seneste 14 år har han afsonet straffen på den lukkede retspsykiatriske afdeling på Sct. Hans - og her indstiller lægerne, at dobbeltmorderen sendes hjem til Makedonien. Det skriver Ekstra Bladet.

Eksperter har været i Makedonien for at undersøge, om det er forsvarligt, at den 62-årige forbryder overføres til en psykiatrisk afdeling i hjemlandet - her skal han fortsat have behandling for sin paranoia.

Og både eksperterne og rigsadvokaten støtter, at Naum Conevski skal sendes hjem.

Politi: Det er for farligt

Ifølge Ekstra Bladet mener Københavns Politi dog, at det er for farligt at sende morderen til Makedonien.

Naum Conevski

20. maj 1984 dræbte Naum Conevski to drenge, der lå i deres soveposer på Femøren på Amager Strand.

Han blev idømt livsvarigt fængsel for dobbeltdrabet og for andre forbrydelser.

Under afsoningen blev han erklæret sindssyg.

Politiet mener blandt andet, at manden stadig ønsker hævn over syv navngivne personer, som står på den 62-åriges dødsliste.

En mentalundersøgelse fra 2009 viste, at Naum Conevski mente, at han var uskyldig dømt - og beviserne var blevet konstueret af politiet.

Derudover troede han - ifølge undersøgelsen - at lægerne på den psykiatriske afdeling i samarbejde med politiet ville forgifte ham med medicin. Manden er blevet behandlet med stærk psykofarmaka.

En personfølsom sag

Rigsadvokaten ønsker ikke at kommentere sagen.

"Det er en personfølsom sag, som vi ikke har kommentarer til," siger Mikkel Thastum fra rigsadvokaturen til Ekstra Bladet.

Det er nu op til Justitsministeriet at træffe afgørelse i sagen.