Politiet glemte Brian Sandberg til retssag

Københavns Byret måtte torsdag formiddag udskyde et retsmøde om toprockeren Brian Sandberg.

Noget var gået i kage, og ordensmagten havde glemt at fragte Brian Sandberg fra Vestre Fængsel til byretten på Nytorv.

"Der kommer nok til at gå en time endnu," fortalte Henrik Aagaard fra Statsadvokaten i København til de mange tilhørere, som er mødt op for at overvære sagen.

Brian Sandberg blev sidste år idømt knap 12 års fængsel i en stor rockersag ved Retten i Glostrup, som drejede sig om flere planlagte drab.

Sagen er anket til Østre Landsret, men Brian Sandberg ønsker at medvirke i et tv-interview, selv om han sidder bag tremmer.

Københavns Byret skal tage stilling til, om Brian Sandberg kan få lov til at medvirke i interviewet, eller om han blot skal passe sig selv bag fængslets mure.

Hovedperson i flere sager

Brian Sandberg blev for alvor landskendt, da sagen om Stein Bagger og IT Factory begyndte at rulle.

Dengang kom det frem, at den nu svindeldømte Bagger havde ansat Brian Sandberg som sin Bodyguard.

Siden har Brian Sandberg flere gange været hovedperson i forskellige sager. Blandt andet da han i januar 2009 blev forsøgt likvideret, mens han sad på en juicebar i det indre København.

Pladsen foran Københavns Byret bar torsdag morgen ikke præg af, at en af landets højst profilerede rockere skulle møde i retsbygningen.

Normalt ville den slags udløse et massivt politiopbud både uden for og inde i retsbygningen. Men torsdag morgen var der ikke så meget som en enkelt patruljevogn at se.

Politiet arbejder nu på at få transporteret Brian Sandberg fra fængsel til byretten, så sagen kan blive gennemført torsdag.