Krimi

"Det ramte min faglige stolthed"

I dag udkommer bogen "Drabschefen - Nye Sager", hvor den nu pensionerede leder af drabsafdelingen hos Københavns Politi beskriver en række af de sager, som han har været med til at efterforske i årene 2006 - 2011.

Ove Dahl nåede at være 40 år hos politiet, men i bogen beskriver han, hvordan hans afsked med korpset tog en uheldig drejning.

Umiddelbart før sin pension overgav Ove Dahl sagen om Amagermanden til Statsadvokaten. En sag som Ove Dahl beskriver som kronen på værket i sin karriere - men samtidig var det også denne sag, som fik drabschefen til at gå fra sin stilling før tid.

"Det var en velovervejet beslutning, at jeg skulle stoppe med at arbejde. Men det, der skete i forbindelse med sagen mod Amagermanden, var, at jeg ville fortælle offentligheden om det vi vidste, så vi kunne få noget hjælp. Men jeg blev stoppet af ledelsen, og det syntes jeg var så dumt, og så forkert, at jeg blev så sur, at jeg selv valgte at gå. Det ramte min faglige stolthed," siger Ove Dahl til TV 2 News.

"Hvis jeg var blevet, så var der nogen, der var i farezonen for at blive udsat for noget grimt - i hvert fald verbalt," konstaterer Ove Dahl.

Københavns Politi valgte dagen efter at offentliggøre de oplysninger de havde om Amagermanden.

"Jeg bærer ikke nag, men dengang var det godt nok hamrende irriterende. Heldigvis virkede min strategi, så vi fik de tip ind, der skulle til for at vi kunne sætte ham fast."

Amagermanden fik den 22. december 2011 en livstidsdom for to drab og adskillige voldtægter.