Krimi

Mordrate i Grønland er næsthøjest

De tre personer - heriblandt en 8-årig pige - der i forgårs blev slået ihjel i Grønland, bekræfter en trist tendens: Antallet af mord er usædvanligt højt i Grønland, viser en rapport fra United Nations Office on Drugs and Crime, der blev udgivet i oktober sidste år.

Grønland er det land i Europa, hvor der bliver begået næstflest mord, viser rapporten. Mens der i Danmark bliver begået 0,9 mord per 100.000 indbyggere, er der 10,5 mord i Grønland - 11 gange flere end i Danmark. Dermed ligger Grønland på højde med lande som Rusland og Myanmar.

Ser man bort fra tragedien i går, var Grønland ellers inde i en god periode. I 2011 blev kun én person dræbt. I årene før lå antallet af dræbte stabilt på mellem otte og ni. Den statistik kan nu gentage sig efter tragedien, hvor tre blev dræbt. Det var årets første drab i Grønland.

Honduras topper listen

Det er dog hverken Grønland eller Rusland, der topper listen over flest drab på verdensplan. Det gør Honduras derimod. Her bliver der begået 82,1 mord per 100.000 indbyggere. Nabolandet El Salvador følger på andenpladsen med 66 mord. Generelt er Mellemamerika hårdt ramt, hvilket ifølge rapporten bunder i en øget konkurrence mellem de mange forskellige narkobander, der huserer i området.

I de fleste dele af verden har antallet af drab dog været faldende siden 1995, viser rapporten.