Sag om falsk voldtægt udsættes

Video: Se Station 2's indslag, hvor familien viser de skjulte optagelser, de har lavet af pigen, der anmeldte voldtægten.

Tre drenge, der tilbragte næsten 14 måneder i fængsel for en gruppevoldtægt, de ikke havde begået, må vente endnu nogen tid, før de kan sætte punktum for sagen og lægge mareridtet bag sig.

Tirsdag skulle pigen for retten, tiltalt for at have afgivet falsk forklaring, men mandag blev sagen udsat, skriver jp.dk.

Løj om voldtægt på toilet

Drengene blev i september 2008 anmeldt af en dengang 15-årig pige, der fortalte, at to af dem havde holdt hende fast, mens den tredje voldtog hende på et toilet på banegården i Fredericia.

Pigen gentog sin forklaring i både by- og landsret, og to af drengene blev idømt to års fængsel og den tredje to år og tre måneders fængsel.

Men senere betroede pigen sig til broren til en af de dømte. Det blev videofilmet, da hun erkendte, at voldtægten var løgn. Derefter blev sagen genoptaget, og de tre blev for knap to år siden frifundet.

Pigen nægter sig skyldig i falsk forklaring for retten. På forhånd står det dog klart, at hun ikke risikerer samme skæbne som de tre drenge.

Kræver psykiatrisk behandling

Med baggrund i en mentalerklæring kræver anklagemyndigheden hende dømt til ambulant psykiatrisk behandling. Men oveni kommer kravet om mere end 1,5 millioner kroner.

Tirsdag var det meningen at Retten i Kolding skulle afgøre sagen mod pigen, men mandag blev den udsat, og der er ikke fundet en ny dato. Det er anklageren, Birte Wirnfeldt, som har anmodet om at sagen blev taget af.

"Det har vist sig, at bevisførelsen mod pigen vil tage to dage i stedet for én, som der oprindeligt var afsat tid til," siger Birte Wirnfeldt til jp.dk.

Hun overtog for nylig sagen, da den oprindelige anklager er sygemeldt i længere tid.