Krimi

ROJ-dom på forsiden i Tyrkiet

Mens sagen mod ROJ ikke har den store betydning for den enkelte dansker, så fylder tirsdagens domsafsigelse i Københavns Byret meget i Tyrkiet, hvor konflikten mellem tyrkere og kurdere er ophedet i øjeblikket.

Det fortæller ledende redaktør på den engelsksprogede tyrkiske avis Hürriyet Daily News, Taylan Bilgic.

"Nyheden om dommen har været en af cirka 10 store historier i dag. Den har kørt som breaking news på mange hjemmesider," siger Taylan Bilgic.

"Den ryger helt sikkert på forsiden af vores avis i morgen i en eller anden form. Sådan vil det være for mange medier."

Vil blive diskuteret i familierne

Selskaberne bag ROJ TV blev i dag kendt skyldige i at have propaganderet for den kurdiske guerillabevægelse PKK, som er på terrorlisten i både Tyrkiet, EU og USA.

Men samtidig beholdt tv-stationen retten til at sende.

Taylan Bilgic fortæller, at historien vil blive diskuteret rundt om i de tyrkiske hjem, fordi den rammer lige ned i en af tidens hotteste emner, nemlig konflikten mellem tyrkere og kurdere.

Selvom ROJ TV ikke ses af alle kurdere, så er den nemlig et stærkt symbol på de frihedshungrende kurdere, der kæmper for en fri kurdisk stat.

Vil tilfredsstille alle

For den tyrkiske regering er tv-stationen derimod en rød klud foran ansigtet, og der er i det hele taget mange følelser på spil.

"Min personlige holdning er, at den danske domstol har forsøgt at tilfredsstille begge parter med sin dom, og at ingen dermed er blevet helt tilfredse," siger Taylan Bilgic.

"Sagen er primært en historie internt i Tyrkiet, hvor den bruges politisk af begge parter. Dommen har derfor stor betydning."