Krimi

ROJ TV vil granske sendefladen

Kurdiske ROJ TV kan ufortrødent sende videre fra København, selv om byretten har dømt tv-stationen skyldig i at viderebringe propaganda for terrororganisationen PKK.

Men sendefladen skal granskes og eventuelle fejl skal fjernes, fastslår den omstridte tv-kanal.

"Vi er lettede over, at vi fortsat kan sende. Men hvis vi har begået nogle fejl undervejs, så vil vi rette på det," siger Imdat Yilmaz, direktør for tv-stationens danske afdeling.

"Vi vil indbyrdes tage en snak om, hvorvidt der er noget, vi skal have gjort noget ved," tilføjer han.

Overvejer at anke

ROJ TV blev i dag dømt for at have overtrådt den danske terrorlovgivning ved at viderebringe propaganda for PKK, der også er med til at finansiere stationen. Ifølge anklageren har terrororganisationen smidt 230 millioner kroner i projektet.

"Vi overvejer at anke dommen, for vi mener ikke, den er fortjent. Vi er fundet skyldige i at lave propaganda for en terrororganisation, og det mener vi ikke er rigtigt," siger Imdat Yilmaz.

Flere indsamlingskampagner

I første omgang er de to selskaber bag tv-stationen idømt hver 40 dagbøder af 65.000 kroner. Sammenlagt giver det en bøde på 5,2 millioner kroner, men det store beløb vil ikke koste tv-stationen dens overlevelse, fastslår direktøren.

"Det betyder selvfølgelig rigtig meget, for der er tale om store beløb. Men vi har den overbevisning, at det kurdiske folk, som har støttet ROJ TV økonomisk i al den tid, stationen har eksisteret, også vil støtte den fremover," siger Imdat Yilmaz.

"Det kurdiske folk vil ikke tillade, at vi lukker. Jeg har hørt, at der allerede er startet indsamlingskampagner flere steder," tilføjer han.