Overvejer undersøgelse af ROJ TV
Byrettens dom over ROJ TV kan få yderligere konsekvenser for den kurdiske tv-station.
Radio- og tv-nævnet vil nemlig nærlæse byrettens dom og derefter overveje, om der skal indledes en ny sag mod tv-stationen.
"Nævnet har løbende fulgt straffesagen om terroropfordring, men der er ingen automatik imellem bedømmelsen efter straffeloven og efter radio- og fjernsynsloven," siger Christian Scherfig, der er formand for nævnet.
Tre gange tidligere har Radio- og tv-nævnet undersøgt, om ROJ TV tilskynder til had, men alle tre gange har nævnet ikke fundet grund til at lukke ned for sendesignalet i København.
Ved ikke om dom står ved magt
"Vi vil i Radio- og tv-nævnet naturligvis gennemlæse dommen i straffesagen nøje. Både ROJ TV og anklagemyndigheden har jo mulighed for at anke dommen, så vi ved derfor ikke, om denne dom står ved magt," siger Christian Scherfig.
Når det står klart, om sagen ankes, vil nævnet vurdere, om der skal åbnes en ny sag mod den kurdiske tv-station.
I byretten blev de to selskaber bag ROJ TV hver idømt 40 dagbøder af 65.000 kroner. Og næste skridt skal være, at tv-stationen lukkes, mener Dansk Folkeparti.
"Det er selvsagt uacceptabelt, at vi nu har en situation, hvor en tv-station i Danmark er dømt for at fremme terrorvirksomhed, men alligevel kan blive ved med at sende," siger medieordfører Morten Marinus.
Anden tone hos Enhedslisten
Hos Enhedslisten har tonen en anden lyd.
"Radio- og tv-nævnet har flere gange vurderet, at der ikke er noget problem ved ROJ TV's udsendelser eller deres dækning," siger retsordfører Pernille Skipper.
"Derfor er det uhørt og et problem for ytringsfriheden, at byretten i dag mener, at udsendelserne er støtte for terrorisme på grund af ensidig dækning," tilføjer hun.
Justitsminister Morten Bødskov (S) noterer sig dommen, men har ikke nogen kommentarer til sagen.
"Da der er tale om en konkret sag - som det i øvrigt stadig er muligt at anke til landsretten - har jeg ikke yderligere kommentarer," lyder det fra Bødskov.