Krimi

Inspektør: Fangerne skal have kontakt

Amagermanden er sigtet for at ville smugle sæd ud af fængslet, oplyser Københavns Politi. Sæden skulle angiveligt plantes på et nyt offer, for at bevise at den rigtige gerningsmand stadig er på fri fod.

De varetægtsfængslede skal have mulighed for at have kontakt med hinanden, ellers skulle alle sidde totalt isoleret. Og når man er varetægtsfængslet, er man jo i princippet uskyldig.

Det siger Peter Vesterheden, fængselsinspektør ved Københavns Fængsler, til TV 2 NEWS.

"De fleste indsatte har jo kontakt med medindsatte, og der er besøg og den slags aktiviteter. Det vil sige, at der er flere muligheder for at få sådan en portion sæd ud, som det hedder," siger Peter Vesterheden.

Hvordan er sikkerheden, når fangerne er ude på gårdtur?

"De kommunikerer, taler sammen og hvad der ellers foregår af sociale aktiviteter. Der har man jo ikke mulighed for at se om en lille portion sæd - i f.eks. et kondom - skifter hænder," lyder det fra Peter Vesterheden.