Krimi

"Ekstremt og kynisk af Amagermanden"

Marcel Lychau Hansen, den såkaldte Amagermand, forsøgte at plante falske beviser.

Ifølge politiet er han sigtet for at ville smugle sin sæd ud af fængslet, som en medgerningsmand skulle plante på en kvinde. Det gjorde han angiveligt for at bevise, at den rigtige gerningsmand stadig er på fri fod.

Forsøget på at smugle sæd ud af cellen er helt usædvanligt - og uden dansk fortilfælde. Det mener Kurt Kragh, der er tidligere kriminalkommissær ved rigspolitiets rejsehold.

"Det er svært at sætte ord på. Det er ekstremt, det er kynisk. Jeg kender ikke til fortilfælde, hvor man tilrettelægger en helt ny forbrydelse og her vil plante sin egen dna. Det er helt usædvanligt," siger Kurt Kragh til TV 2 NEWS.

Hvilke udfordringer rejser det konkret for politiet, hvis det var lykkedes ham at få det ud?

"En ting, er at få det ud, en anden ting er, om det nogen sinde var blevet gennemført. Planen er jo sådan set spændende nok i sig selv, men det ville jo også kræve at gerningsmanden, der skulle udføre den her voldtægt, skulle agere på nogenlunde samme måde som Marcel Hansen har gjort. Den måde han gennemførte sine forbrydelser på var meget speciel, så allerede her ville alarmklokkerne nok begyndte at ringe hos Københavns Politi," siger Kurt Kragh.

B.T. og Ekstra Bladet erfarer, at det var Marcel Lychau Hansens ældste søn, der efter planen skulle overfalde en kvinde og plante sæden. De oplysninger vil Københavns Politi dog hverken be- eller afkræfte.

Marcel Lychau Hansen blev i går kendt skyldig i to drab og otte voldtægter.