Kendt skyldig i drab og voldtægter

Den 46-årige Amagermand, Marcel Lychau Hansen, er netop blevet fundet skyldig i to drab og syv voldtægter. Marcel Lychau Hansen er blevet frifundet i et anklagepunkt. Anklager og forsvarer skal nu procedere for selve straffen.

Marcel Lychau Hansens forbrydelser har foregået siden 1987, hvor han dræbte den 73-årige Edith Louise Andkjær i hendes hjem på Amager. Siden da begik han et drab på den 40-årige skolelærer Lene Buchardt Rasmussen i Fasanskoven, og voldtog adskillige kvinder og piger på Amager. Marcel Lychau Hansen har gennem hele sagen fastholdt sin uskyld.

Drab på Lene og EdithDe to drab, der er tale om, er drabet på den 40-årige skolelærer Lene Buchardt, der blev voldtaget og kværket i Fasanskoven på Amager, og på den 73-årige Edith Louise Andrup i Valby i 1987.

Det var på forhånd overfaldet på kvinden i Vangede og drabet i Valby, som der var størst spænding om.

I drabssagen fra Valby var der ingen dna-beviser. I stedet er det blandt andet et sålaftryk fra en Adidas Handball Spezial-sko fundet på låget af en chokoladeæske på gerningsstedet, der et af beviserne.

Netop den slags sko har den tiltalte været kendt for at foretrække. Samtidig har en gammel ven, der arbejdede som flyttemand sammen med Amagermanden, fortalt i retten, at kollegaen har betroet sig til ham og fortalt, at han dræbte fru Andrup.

Ydermere har en tidligere hæler fortalt, at han kort efter drabet købte guldsmykker af Amagermanden. På et af smykkerne stod fru Andrups navn.

Svage spor i sag fra VangedeI sagen om overfaldet på den 47-årige kvinde, der blev tvunget til oralsex i Vangede, er der fundet dna. Fra kvindens mund har politiet sikret et dna-spor, men sikkerheden for, at det stammer fra Amagermanden, er langt lavere end de andre dna-spor, der har indgået i de andre forhold.

Fire nævninger og en dommer har stemt for at han skulle findes skyldig i dette forhold, men to dommere og to nævninger stemte imod, dermed blev han firfundet for dette forhold.