Krimi

Amagermand ville plante falsk dna

Marcel Lychau Hansen - kendt som Amagermanden - forsøgte til det sidste at sno sig uden om sin dom i sagen om de to drab og syv voldtægter, han var tiltalt for.

Amagermanden forsøgte for en uges tid siden med hjælp fra en medgerningsmand at smugle sin egen sæd ud af cellen i fængslet.

Sæden skulle plantes på en kvinde, der skulle overfaldes, for på den måde at antyde, at gerningsmanden med Amagermandens dna fortsat var på fri fod.

Ifølge Ekstra Bladet er det en af Amagermandens sønner, der er sigtet for at smugle farens dna-materiale ud af fængslet til brug for at plante det i forbindelse med et overfald. Men det vil politiet hverken be- eller afkræfte.

Yderligere efterforskning

I Københavns Politi bekræfter vicepolitiinspektør Jens Møller til gengæld i en pressemeddelelse, at Amagermanden har fået nye sigtelser tilført sin sag.

"Jeg kan bekræfte, at vi de seneste dage har foretaget en yderligere efterforskning i sagen. Marcel Hansen samt en anden person er sigtet for nye forhold, som er begået efter anholdelsen," siger han i pressemeddelelsen.

"Det drejer sig om, at Marcel Hansen er sigtet for at smugle biologisk materiale ud af fængslet og har søgt at få en anden person til at begå en forbrydelse og derefter plante den sigtedes dna på gerningsstedet eller personen," lyder det fra Jens Møller.

Politiet opsnappede breve

Ifølge DR blev forsøget på at plante det falske bevis forpurret, da politiet opsnappede breve om planlægningen i fængslet.

Marcel Lychau Hansen blev mandag kendt skyldig i et rovmord, et sexdrab og seks grove voldtægter gennem de seneste 23 år.

Han har gennem hele sagen nægtet sig skyldig, og så sent som i torsdags hævdede han netop eksistensen af en anden person med samme dna som ham selv.

Marcel Lychau Hansens straf udmåles på torsdag.