Krimi

Politiet kommenterer lækage-sag

Politiet vil udsende en pressemeddel-else om den seneste udvikling i den såkaldte lækage-sag ca. kl. 10. Indtil da vil politiet ikke kommentere sagen.

Tidligere forsvarsminister Søren Gades spindoktor, Jacob Winther, er nu igen i søgelyset for at have lækket fortrolige oplysninger om udsendelsen af jægersoldater til Irak i 2007.

Det er han, fordi Ekstra Bladet i dag offentliggør indholdet af en lydfil som angiveligt er en telefonsamtale mellem TV 2-journalisten Rasmus Tant-holdt og en tidligere DR-journalist.

EB: Nu kan folk selv afgøre

Politiet har tidligere - i forbindelse med efterforskningen mod spindoktor, Jacob Winther - ønsket at få lydfilen udleveret, men uden held.

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen fortæller til TV 2, at avisen modtog filen anonymt i fredags.

"Nu lægger vi, det frem, som politiet hidtil har sagt, at de manglede i den her sag. Og så må folk jo selv afgøre, om Jacob Winther taler sandt, eller Rasmus Tantholdt overdriver."

Reklameagtigt uddrag

TV 2's nyhedsdirektør, Michael Dyrby, har følgende kommentar til Ekstra Bladets historie:

"TV 2 gik hele vejen til Højesteret for at få rettens ord for, at vi må og kan beskytte vore kilder. Det var vigtigt for os at få den afgørelse, og jeg har ikke yderligere kommentarer til den sag," siger han og tilføjer:

"Jeg har aldrig hørt den pågældende lydfil og kan ikke kommentere på Ekstra Bladets få reklameagtige uddrag."