Krimi

Kondom med hjerter belaster Amagermand

Dna-rester på indersiden af et kondom og under neglene på den 17-årige pige, der blev voldtaget i i Haveforeningen Stjernelund i Kastrup den 25. september sidste år, belaster nu den såkaldte Amagermand.

Det kom i dag frem i retssagen mod ham i dag, at det er 1 million gange mere sandsynligt, at dna-materialet fra kondomet og offerets negle stammer fra ham, end at det ikke gør.

Kondomet blev fundet 50 meter fra gerningsstedet i Kastrup umiddelbart efter voldtægten, og ofrets dna sidder på ydersiden af kondomet. Der er også fundet dna fra spyt i hendes ansigt samt på hendes fingre.

Kondom med røde hjerter på

Der blev fundet tegn på sædvædske på indersiden af kondomet, der er af en speciel type med røde hjerter på.

Da politiet ransagede Amagermandens bopæl fandt betjentene en pakke kondomer af samme type i et overskab i køkkenet.

I retten forklarede Amagermanden, at kondompakken i køkkenskabet tilhører ham.

Han forklarede, at han ikke kender den 17-årige pige, og at han så Vild med Dans hos en kammerat om aftenen inden pigen blev voldtaget. Han forklarede i retten at han kørte hjem ved 1.30-tiden, og var på sin bopæl, da den 17-årige pige blev voldtaget mellem klokken 04.20 og 05.00 lørdag morgen.

Dna-materialet i kondomet peger imidlertid i en anden retning. Desuden peger det bagud mod en række ældre sager.

Kæder voldtægt sammen med drab

Da politiets teknikere undersøgte dna-materialet fra kondomet, som blev brugt ved voldtægten, fandt de flere sammenfald i dna-registeret.

De fandt således et match med dna spor fra en mælkekarton på Amagerkollgeiet, hvor en 24 årig kvinde blev voldtaget i maj 2005.

Desuden passede dna'et fra indersiden af kondomet med det dna, man fandt på de sorte shorts, den 40 årige Lene Buchardt Rasmussen havde på, da hun blev fundet voldtaget og dræbt i Fasanskoven i august 1990.