Krimi

Dna knytter Amagermand til oralsex-overfald

Det var netop blevet den 22. juli, da en dengang 47-årig socialpædagog havde forladt et bryllup i Jægersborg boldklub.

Hun blev overfaldet 500 meter fra sin bopæl og trukket ind på et grønt areal i Nymosen ved Vangedevej i Vangede.

Kvinden fik sit bælte bunder stramt om halsen og tvunget til oralsex. Og hun konstaterede, at gerningsmanden havde grønne Adidas sko på.

Gerningsmanden truede hende til at "blive liggende i et kvarter, ellers kan jeg komme tilbage og slå dig ihjel, og jeg kan finde ud af, hvor du bor."

Sådan lød det i dag i Retten i København i sagen mod Amagermanden, der er tiltalt for flere voldtægter og to drab. I dag handler retsmødet om sexovergrebet i Vangede.

Var i livsfare

Kvinden var i livsfare under overgrebet og havde 21 skader fordelt på hele kroppen, da hun senere på natten blev undersøgt på Rigshospitalets Center for voldtægtsofre, efter hendes mand havde ringet til politiet.

Man fandt spor på en skjorte og fra kvindens mundhule, men sagen blev henlagt, da man ikke kunne finde noget match i dna-registret.

Meget sandsynligt at dna matcher

Nordsjællands Politi pillede dog sagen frem fra hylden igen, efter en voldtægt på en 17-årig kvinde på Amager i september sidste år.

Her fandt man tæt på gerningsstedet et brugt kondom.

Og da man testede dna fra overgrebet i Nymosen med den nu tiltaltes dna, viste det sig, at "Det er mere end 2200 gange sandsynligt, at dna'et stammer fra den tiltalte, end at det ikke gør".

Nægter overgreb og at eje grønne sko

Men den tiltalte nægter, at han står bag voldtægten.

Kvinden genkendte et par grønne Adidas sko under overgrebet.

Men den tiltalte nægtede, at han nogensinde havde haft grønne Adidas sko. Det på trods af, at hans ekskone har fortalt i retten, at han netop havde sådanne sko.

Den tiltalte havde fri om aftenen på gerningstidspunktet, fortalte anklageren i dag i retten.

Ingen konfrontation

Det kom aldrig til nogen konfrontation mellem ofret og Amagermanden.

"Da sagen blev endevendt i pressen efter anholdelsen, også med billeder af den tiltalte, ville det ikke være en objektiv konfrontation," forklarede anklager Anne Birgitte Stürup.

Ofret skal nu afgive forklaring for lukkede døre.