Krimi

Fandt kondompakke med fingeraftryk

Et fingeraftryk på en pakke kondomer tegner til at blive det afgørende bevis i sagen om voldtægten af en 10-årig pige i Gullestrup sidste weekend.

Ved Retten i Herning har dommer Peter Bredahl lørdag eftermiddag efter et lukket retsmøde varetægtsfængslet en 16-årig dreng for voldtægt af en blot 10-årig pige.

Ved retsmødets afslutning, hvor Peter Bredahl læste kendelsen op for åbne døre, kom det frem, at der på gerningsstedet blev fundet en pakke kondomer. På pakken var der fingeraftryk, og de har vist sig at passe på den 16-årige dreng.

Hemmeligt spor

Politiet har tidligere fortalt, at det var et teknisk spor i sagen, som førte til anholdelsen af drengen, men man har indtil videre ikke villet fortælle nærmere om, hvad det præcist var.

Den 16-årige dreng, der lørdag blev varetægtsfængslet frem til 23. december, er sigtet for tre forhold i forbindelse med overgreb på en 10-årig pige i Gullestrup nær Herning.

De tre forhold er:

* Ved vold og trusler at have gennemført en fuldbyrdet voldtægt af en 10-årig pige.

* Anden kønslig omgang med den samme 10-årige pige.

* Forsøg på voldtægt af en ni-årig pige. Pigen slap dog væk.

Den 10-årige pige, der blev voldtaget, har fortalt til politiet, at gerningsmanden tog kondom på i forbindelse med voldtægten.

Dommeren begrundede desuden fængslingen med, at drengens alibi langtfra var vandtæt.

Drengen hævdede, at han havde siddet derhjemme og set fodbold på gerningstidspunktet. Men det stemte ikke overens med, at et vidne har fortalt, at drengen befandt sig i området nær gerningsstedet.

Har du forstået det?

I forbindelse med fængslingen understregede dommeren over for drengen, at der ikke er tale om en dom.

"Har du forstået det," spurgte Peter Bredahl.

"Ja, det har jeg," svarede den 16-årige.

Den 16-årige blev anholdt fredag eftermiddag klokken 14.30 ved sit hjem i Gullestrup uden for Herning og sigtet for voldtægten.

Pigen blev voldtaget sidste weekend, da hun og en et år yngre veninde legede på en legeplads.

Niårig slap væk og slog alarm

Pigerne blev truet til at følge med en gerningsmand ind i et nærliggende skovområde. Her gennemførte han en fuldbyrdet voldtægt af den 10-årige pige, mens den niårige slap væk og slog alarm.

Da hjælpen nåede frem, var gerningsmanden over alle bjerge.

Ved lørdagens retsmøde kom det også frem, at drengen er blevet sigtet for også at have forsøgt at voldtage den ni-årige.

Drengen skal foreløbig sidde fængslet frem til den 23. december. Da han er under 18, skal han opholde sig på en sikret institution.

Drengen valgte ikke at kære afgørelsen.