16-årig var på opdragelsesrejse i Somalia

Lørdag blev en 16-årig dreng varetægtsfængslet og sigtet for voldtægt af en 10-årig pige i Gullestrup.

Politiet mistænker den 16-årige for at lokke den 10-årige pige og hendes niårige veninde ud i en skov, hvor det lykkedes den niårige at flygte og slå alarm.

Tekniske beviser knytter den 16-årige til sagen. Bl.a. et fingeraftryk på en efterladt kondompakke.

TV 2 Nyhederne erfarer, at den 16-årige dreng netop er vendt hjem til Danmark efter en såkaldt opdragelsesrejse i Somalia. Det fortæller venner og bekendte i nabolaget i Gullestrup.

En glad fodbolddreng

Den 16-årige og hans venner kom jævnligt hos købmanden i Gullestrup.

"Han var bare en glad fodbolddreng. Han snakkede altid om fodbold og var vild med at spille," husker købmanden Neil Washington, som ofte talte med den 16-årige dreng. Men et tvunget opdragelsesophold i fødelandet Somalia ændrede drengen.

Den 16-årige dreng, der lørdag blev varetægtsfængslet frem til 23. december, er sigtet for tre forhold i forbindelse med overgreb på en 10-årig pige i Gullestrup nær Herning.

De tre forhold er:

* Ved vold og trusler at have gennemført en fuldbyrdet voldtægt af en 10-årig pige.

* Anden kønslig omgang med den samme 10-årige pige.

* Forsøg på voldtægt af en ni-årig pige. Pigen slap dog væk.

"Ham og hans lillebror kom til at tilbyde sig til nogle militante. Så de blev hjernevaskede og han blev meget stille og tænksom," siger Neil Washington.

Kommune ender til fænomenet

Ingen offentlige myndigheder kan eller vil bekræfte rejsen. Men TV 2 Nyhederne har i dag talt med flere af den sigtedes venner og bekendte. Ingen vil sige noget til kamera, men alle bekræfter de, at den 16-årige har været på opdragelsesrejse i Somalia.

Den 16-årige kom tilbage til Danmark for nogle måneder siden. Men han har ikke været den eneste, som har været sendt afsted. Herning kommune kender til fænomenet, men ikke den konkrete sag.