Krimi

Her er beviserne mod Amagermanden

Den 46-årige Amagermand er tiltalt for voldtægt og seksuelle krænkelser mod i alt otte kvinder samt to drab.

De første tre dage af retssagen blev drabet på den 73-årige Edith Louise Andrup i Valby i 1987 fremlagt. På dag fire behandlede retten voldtægten mod en 25-årig kvinde på Amagerkollegiet i 2005.

Og på dag fem blev det 21 år gamle drab på 40-årige Lene Buchardt Rasmussen i Fasanskoven fremlagt.

På dag seks og syv handlede det om en 16 år gammel forbrydelse. Voldtægt af en dengang 15-årig pige, og seksuelle krænkelser mod hendes to veninder, et tvillingepar på 14 år samt en 23-årig kvinde i et hus på Ingolfs Alle på Amager den 19. oktober mellem 6.30 og 9.00 i 1995.

På dag otte så retten på en voldtægtssag fra Nymosen i Vangede den 22. juli 2007, hvor en 47-årig kvinde blev voldtaget.

Dag ni drejer sig om den sidste af ialt 8 voldtægter. En voldtægt begået på en 17-årig pige den 25. september 2010.

Den 46-årige tiltalte i sagen, MLH, nægter sig skyldig i alle anklager. Lad os i den forbindelse se på, hvilke beviser, der indtil nu er lagt frem mod ham.

Voldtægt af en 17-årig pige den 25. september 2010 i Haveforeningen Stjernelund i Kastrup:

MLH er tiltalt for at have voldtaget en 17-årig pige to gange, truet hende med kniv og stjålet hendes taske og mobiltelefon.

Dna fra indersiden af et kondom, der blev fundet 50 meter fra gerningsstedet, samt negleskrab fra offeret matcher den tiltalte.

Det er 1 million gange mere sandsynligt, at dna fra såvel kondom som negleskrab stammer fra den tiltalte, end at det ikke gør.

Kondomet er af en type med røde hjerter og serienummeret MMR 599B. En pakke kondomer af samme type er fundet i et overskab i tiltaltes køkken.

Drabet på Edit Louise Andrup i Valby februar 1987:

Den tiltalte flyttede for den ældre dame den 7. januar i 1987. Hun blev fundet dræbt den 17. februar 1987. Hans skoaftryk er fundet på en chokoladeæske, der lå på gulvet i det fru Andrup selv omtalte som sit herreværelse. Den dræbte blev i retten af sin daværende selskabsdame beskrevet som en meget ryddelig dame, og hun ville ikke have ladet æsken ligge på gulvet siden januar. Vidnet havde sågar også været hos fru Andrup på drabsdagen og ikke set noget ligge og flyde på gulvet. Derfor måtte mener anklageren, at skoaftrykket stammer fra tiltalte på drabsdagen.

Amagermanden har selv fortalt, at han den 16. februar satte sin bror af klokken 17, hvorefter han kørte hjem til sine forældre, hvor han fik flæskesteg. Han ankom omkring 17.30. Både hans ekskone og en vens kæreste skød dog denne forklaring ned. De så ikke MLH i huset klokken 18.30, hvor de kom. Først kl. 19.15, da de skulle spise. Desuden så ingen af dem MLH næste morgen. Der mener anklageren, at han vendte tilbage til lejligheden, for at brænde den af.

Både vennen Tommy Velbæk og dennes ex-kæreste berettede i retten, at MLH selv fortalte om drabet på den gamle dame. Han ville se, om han kunne leve med det, fortalte de.

Vennen Tino fortalte i retten, at han købte et smykke af MLH med navnet Andrup på. MLH truede ham, da han spurgte ind til, om han havde slået den gamle dame ihjel.

Voldtægten på Amagerkollegietmaj 2005:

Dna, der med stor sikkerhed matcher den tiltalte, er fundet på en mælkekarton.

Et håndaftryk er fundet på gerningsstedet, og det matcher MLH's. Som kriminalassistenten i retten forklarede:

"Der ER entydig identifikation".

Tiltalte har tidligere haft sin gang på kollegiet, da han havde en kæreste der.

Drabet på Lene Buchard Rasmussen i Fasanskovenaugust 1990:

Der blev fundet sædrester på både den dræbtes shorts og strømpebukser. Det har vist sig med stor sikkerhed at matche MLH.

En tidligere skolekammerat til MLH, der også henvendte sig til politiet i 1990, fortalte, at han havde set tiltalte på Amager Fælled den dag. En fornærmende kommentar fra en politibetjent gjorde dog, at politiet aldrig fik noteret henvendelsen.

Voldtægt og seksuelle krænkelser på Ingolfs Alle oktober 1995:

Den hidtil uopklarede sag lå henlagt i politiets kælder. Men efter anholdelsen af Amagermanden fandt man effekterne fra gerningsstedet frem igen og testede dem for biologiske spor. Og her fandt man match på den kokkekniv, gerningsmanden brugte til at true de fire kvinder. De var på gerningstidspunktet en 15-årig pige, hvis mor ejede huset, hendes veninder, et tvillingepar på 14 år, samt en 23-årig kvinde, der var søster, til den kvinde, der lejede 1. salen i huset.

Det var på kokkeknivens skaft og på bladet, man fandt dna spor. Sporene fastslår, at det er over 1 million gange mere sandsynligt, at det stammer fra den tiltalte, end at det ikke gør. Det samme gælder for dna spor på de afklippede snore fra et sjippetov, som gerningsmanden brugte til at bagbinde ofrene med. Man fandt også skoaftryk flere steder i huset. Skoaftrykkene viste sig at stamme fra samme type gummisko, en Adidas Håndbold Special, som MLH har vedstået, at han altid har benyttet.

Under anholdelsen af den tiltalte den 12. november sidste år blev det offentliggjort, at man efter en voldtægt mod en 17-årig pige i september 2010 ved haveforeningen Stjernelund i Kastrup, fandt et kondom med sæd i, der med stor sikkerhed matcher den tiltaltes dna. Denne voldtægt tager retten fat på den 8. december.

Næste retsmøde er den 1. december. Her handler det om et seksuelt overgreb på en 47-årig kvinde i Vangede i juli 2007. Kvinden var i livsfare efter overgrebet, hvor hun blev tvunget til anden seksuel overgreb end samleje.