Krimi

10-årigs familie talte til møde

En voldtægt af en kun 10-årig pige i Gullestrup nord for Herning samlede tirsdag aften en lang række borgere fra nærområdet til et stormøde arrangeret af det lokale boligselskab.

Voldtægten fandt sted lørdag aften, hvor en ung mand truede pigen og en yngre veninde til at gå med ham ind i en skov. Her voldtog han den 10-årige, mens det lykkedes for den yngste pige at stikke af.

Stormødet, der ifølge boligselskabet havde trukket i omegnen af 300 mennesker til beboerhuset, blev indledt med et indlæg fra et familiemedlem til en af de to forurettede piger.

Indlæg var ikke planlagt

Indlægget var ikke en planlagt del af aftenenes program, men familiemedlemmet bad kort inden om at få ordet, fortæller administrerede direktør i boligselskabet Fællesbo, Kaj Mortensen.

"Familiemedlemmet fortalte, at man skulle give politiet muligheden for at opklare det her og give politiet arbejdsro, og ellers skulle vi sørge for at beskytte og hjælpe hinanden," siger Kaj Mortensen.

Mødet havde deltagelse af beboere samt en række myndigheder, herunder politiet, kommunen, skolen og en krisepsykolog.

På programmet stod også en debat blandt borgerne, og her blev man enige om en forsonende tilgang fremover, så der ikke kommer spændinger i området.

"I store træk gik det ud på, at man skulle snakke med hinanden - uanset hvilken etnisk herkomst man har," siger Kaj Mortensen.

Støtter ikke selvtægt

Han fortæller også, at beboerne snakkede om et rygte om en selvtægtshold i området, der ville fange gerningsmanden. Det var et tiltag, som borgerne ikke støttede.

"Det kunne alle klart fraråde. Det er politiet, der skal klare de ting. Man skulle endelig ikke gøre noget selv," siger Kaj Mortensen.

Politiet leder fortsat efter den mand, der står bag forbrydelsen. Han bliver beskrevet som værende mellem 16 og 18 år og af afrikansk af udseende.