Krimi

Breivik havde over 20 mailadresser

Anders Behring Breivik brugte over 20 forskellige mailadresser, som han sendte og modtog mange tusind e-mails fra og til.

Sammen med eksperter fra det norske Kripos har politiet fra Oslo fundet e-mails fra og til Breivik dateret tilbage i 2004.

Politiet har endnu ikke fået overblik over indholdet i de mange mails. Blandt andet fordi det tager tid at få det juridiske på plads, når det gælder adgangen til e-mails sendt fra udenlandske mailtjenester. Og fordi det drejer sig om et enormt antal e-mails.

Brugte anonymiseringsprogrammer

For at skjule dele af sin aktivitet på nettet har Breivik brugt anonymiseringsprogrammer, som er tilgængelige på nettet.

"Det gør det meget svært at identificere den, som bruger netstedet," siger Mats Høyem Koteng, som leder den efterforskningsgruppe, der efterforsker Breiviks brug af sociale medier.

Brugte et år på et enkelt spil

Anders Breivik var en aktiv debattør på forskellige netforaer. Han brugte også meget tid på at spille actionrollespil, hvor folk kan spille mod hinanden på internettet.

I det såkaldte manifest skriver den 32-årige Breivik, at han brugte et helt år i 2005 på at fordybe sig i et enkelt spil. Politiet bruger meget tid på at finde ud af, om Breivik i årene før sine terrorhandlinger kan have mistet evnen til at skelne mellen fantasi og virkelighed.

Politiet har identificeret over 30 kaldenavne, såkaldte "nicks", som blev brugt på internettet af Breivik.