Krimi

Tiltalt afslørede sig selv i brev

Efter fire dage med vidner, telefonaflytninger og beviser var det i dag tid til procedure i sagen mod den 25-årige MF, der er tiltalt for at have dræbt den 19-årige Nuri Osman Dogan foran et butikscenter ved Ruten i Tingbjerg den 14. august 2008.

Et drab, der blev startskuddet til den omfattende bandkonflikt, der resulterede i omkring 100 skudepisoder i det storkøbenhavnske område, hvor 55 blev såret og syv blev dræbt.

Den 25-årige tiltalte er af iransk oprindelse og er i dag prøvemedlem i Hells Angels. Han har en sort Adidas trøje på, karseklippet og sidder og lytter til anklager fra Statsadvokaten for København, der er i gang med sin procedure.

"Det er åbenbart, at den person, der har skudt, ville dræbe så mange mennesker, som muligt. Der er affyret skud fra en AK 47, et russisk militært skydevåben, der kan ramme og dræbe på lang afstand. MF havde til hensigt at dræbe, da der blev affyret mindst 25 skud på den 20 personer, der befandt sig på Ruten i Tingbjerg, hvor Nuri blev dræbt" forklarer Henrik Aagaard.

Kastede mistanke på sig selv

Den 25-årige rocker kastede mistanke mod sig selv, mens han sad varetægtsfængslet. I august sidste år skrev rockeren fra sin celle et brev til en kammerat fra Hells Angels, der også sad bag tremmer.

"Nu er det to år siden, at Osman Nuri Dogan fik en kugle i sig og døde, så det kan være, at vi skal feste lidt herinde, stod der blandt andet i brevet", som politiet opsnappede.

Den 25-årige tiltalte forklarede i retten, at det bare var for sjov.

"Det kan godt virke lidt kynisk, men det har været min måde at håndtere det på. Det er et ret stort pres at være jaget vildt for alle indvandrere i landet", forklarede rockeren i sidste uge i retten.

Konflikt opstod på grund af en pige

Ifølge anklageren er motivet til drabet den verserende bandekonflikt og det faktum, at den tiltalte og lederen af Tingbjerg-banden havde noget kørende med den samme pige. En konflikt den nu dræbte blev indblandet i.

I retten har anklageren dokumenteret sms-beskeder mellem pigen T og lederen af Tingbjer- banden, hvor han beskylder hende for at være "stikkerso", fordi han har hørt, at hun har et forhold til den nu tiltalte.

Politi fandt krudtrester på tiltalts tøj

Dagen efter drabet blev den tiltalte anholdt i Hells Angels klubhus på Svanevej i det københavnske nordvestkvarter. Man fandt krudt rester på hans tøj. Han forklarede, at han havde været ude at skyde for sjov med en ven, men kunne ikke huske, hvem vennen var, og hvor de var.

"Det er helt hen i vejret, at han kan huske, hvem han var med og hvor de skød henne. Det er en konstrueret forklaring, der skal dække over, at krudtpartiklerne stammer fra skuddene dagen før, hvor Nuri blev dræbt," forklarede anklageren.

Hovedvidne i flere sager

Det eneste i denne sag, der knytter den tiltalte konkret til skyderiet, er en tilståelse, der faldt i august for to år siden til MFP. MFP er siden dømt 12 års fængsel for fem drabsforsøg, har forladt miljøet og samarbejder i dag med politiet. Han har været politiets hovedvidne i flere rockersager, også i sagen mod Brian Sandberg, der sammen med 14 andre rockere i september fik sammenlagt 135 års fængsel.

MFP forklarede for lukkede døre, at den tiltalte havde fortalt ham, at han dræbte Nuri Osman Dogan. De sad sammen i en bil, da de begge var vagter for Brian Sandberg. De talte om, at MF dengang var sigtet for drabet. Og den nu tiltalte sagde til MFP:

"Det er mig, der har begået drabet, den er god nok."

Men ifølge den tiltalte var det bare pral.

"I vores miljø lever man sit rygte. Hvis man ikke er så hård, så gælder det om at have mundtøjet i orden", forklarede han.

Men ifølge anklageren er det utænkeligt, at han bare har pralet.

"Ellers ville han jo tage æren for drabet fra en anden AK 81´er og det er ifølge hovedvidnet MFP helt utænkeligt," konstaterede anklageren.