Krimi

Her er beviserne mod Amagermanden

Halvdelen af de retsdage, hvor der skal fremlægges beviser mod Amagermanden, er nu overstået.

De første tre dage blev drabet på den 73-årige Edith Louise Andrup i Valby i 1987 fremlagt. På dag 4 behandlede retten voldtægten mod en 25-årig kvinde på Amagerkollegiet i 2005. Og på dag 5 blev det 21 år gamle drab på 40-årige Lene Buchardt Rasmussen i Fasanskoven fremlagt.

Den 46-årige tiltalte i sagen, MLH, nægter sig dog skyldig i alle anklager. Lad os i den forbindelse se på, hvilke beviser, der er lagt frem mod ham i første halvleg:

Drabet på Edit Louise Andrup i Valby:

Den tiltalte flyttede for den ældre dame den 7. januar i 1987. Hun blev fundet dræbt den 17. februar 1987. Hans skoaftryk er fundet på en chokoladeæske, der lå på gulvet i det fru Andrup selv omtalte som sit herreværelse. Den dræbte blev i retten af sin daværende selskabsdame beskrevet som en meget ryddelig dame, og hun ville ikke have ladet æsken ligge på gulvet siden januar. Vidnet havde sågar også været hos fru Andrup på drabsdagen og ikke set noget ligge og flyde på gulvet. Derfor måtte mener anklageren, at skoaftrykket stammer fra tiltalte på drabsdagen.

Amagermanden har selv fortalt, at han den 16. februar satte sin bror af klokken 17, hvorefter han kørte hjem til sine forældre, hvor han fik flæskesteg. Han ankom omkring 17.30. Både hans ekskone og en vens kæreste skød dog denne forklaring ned. De så ikke MLH i huset klokken 18.30, hvor de kom. Først kl. 19.15, da de skulle spise. Desuden så ingen af dem MLH næste morgen. Der mener anklageren, at han vendte tilbage til lejligheden, for at brænde den af.

Både vennen Tommy Velbæk og dennes kæreste berettede, at MLH selv fortalte om drabet på den gamle dame. Han ville se, om han kunne leve med det, fortalte de.

Vennen Tino fortalte i retten, at han købte et smykke af MLH med navnet Andrup på. MLH truede ham, da han spurgte ind til, om han havde slået den gamle dame ihjel.

Voldtægten på Amagerkollegiet:

Dna der med stor sikkerhed matcher den tiltalte er fundet på en mælkekarton.

Et håndaftryk er fundet på gerningsstedet, og det matcher MLH's. Som kriminalassistensen i retten forklarede: "Der ER entydig identifikation".

Tiltalte har tidligere haft sin gang på kollegiet, da han havde en kæreste der.

Drabet på Lene Buchard Rasmussen i Fasanskoven:

Der blev fundet sædrester på både den dræbte shorts og strømpebukser. Det har vist sig med stor sikkerhed at matche MLH.

En tidligere skolekammerat til MLH, der også henvendte sig til politiet i 1990, fortalte, at han havde set tiltalte på Amager Fælled den dag. En fornærmende kommentar fra en politibetjent gjorde dog, at politiet aldrig fik noteret henvendelsen.