Krimi

Amagermanden: 21 år gammelt drab for retten

I sagen mod den såkaldte Amagermand tager retten i dag fat på det andet drab, drabet på den dengang 40-årige skolelærer Lene Buchardt Rasmussen i Fasanskoven på Amager i august 1990.

Lene Buchardt Rasmussen blev voldtaget og kvalt, da hun var ude for at kigge på fugle.

Lene Buchardt samlever blev urolig, da hun ikke kom hjem og tog ud for at lede med nogle venner. Da det ikke lykkes dem at finde hende, slog han alarm til politiet, der i fire dage gennemsøgte området med helikoptere og hunde, før en af helikopterne fik øje på Lene Buchardts blå cykel. Kort efter fandt politiet hendes lig gemt under noget kvas 50 meter derfra.

Obduktionen viste, at hun havde sat sig kraftigt til nødværge.

Den 46-årige Amagermand er tiltalt for to drab, og i fem sager er der rejst tiltale for voldtægt og anden grov sædelighedskriminalitet mod i alt otte kvinder.

I sidste uge tog retten fat på det første drab og i dag forstætter retssagen. Vidnet i dag er en mand, der allerede i 1990 kontaktede politiet fordi han genkendte den nu tiltalte i Fasanskoven. Derudover skal en veninde og den dræbtes daværende kæreste afgive forklaring.

Første drab skete den 16. februar 1987, hvor den dengang 73-årige Edit Louise Andrup blev dræbt på Brøndkærvej i Valby.

live

Følg vores liveopdatering på nyhederne.tv2.dk, når sagen ruller fra kl. 9.30.

Ud over de to drab er manden tiltalt for en firedobbelt voldtægt den 19. oktober 1995 på Ingolfs Alle på Amager, hvor han ifølge anklageskriftet brød ind i en villa og voldtog et tvillingpar på 14 år, deres 15-årige veninde og en 23-årig kvinde. Ti år efter gik det ud over en 24-årig kvinde på Amagerkollegiet. To år efter blev en 47-årig kvinde under vold og trusler tvunget til oralsex i Nymosen i Vangede. I 2010 blev en 17-årig kvinde voldtaget på vej hjem til sine forældre i en haveforening i Kastrup.