Sass' forkerte bekendtskab for retten

Køge er en stille by. Lokalt kalder man sig for Korsbæk, en by hvor alle kender alle. Nogen kender så bare de forkerte. Derfor blev den kendte Køge-borger, politikeren Henrik Sass Larsen ikke som ventet finansminister.

Retten i Roskilde begyndte i dag den store narko og våbensag mod den tidligere Fitness-ejer Benny Steen Mynchau. Allerede på første retsdag afslørede Mynchau, at der i Køge og omegn er et usædvanligt miljø med let omgang med millionbeløb - i kontanter forstås.

Benny Steen Mynchau blev anholdt på sin bopæl i Greve i januar 2010. Det var ikke "bare" Midt- og Sydsjællands politi, der troppede op. Det var Politiets Efterretnings Tjeneste, PET, og siden har PET chef Jacob Scharf sagt, at det er PETs opfattelse, at det nu er lykkedes at slå til mod det kriminelle netværk, der også trækker tråde til bandemiljøet.

Nægter sig skyldig

Benny Steen Mynchau nægter sig skyldig bortset fra besiddelse af mindre mængder hash. Anklagerens påstand om indsmugling af hash for et tocifret millionbeløb og en beholdning af 30 pistoler med en enkelt skarpladt pistol til sig selvi sengeskuffen, vil retten se på i de kommende dage.

Benægtelserne rystede dog ikke anklager Anja Lund Liin, selvom hun tydeligt var overrasketover åbenhjertigheden fra den tidligere Fitness-ejer.

Benny Steen Mynchau fortalte, at han stort set kendte alle betydende rockere i Køge-området. Både i Bandidos og HellsAngels.

"Jeg kunne skabe kontakter"," sagde han og henviste blandt andet til, at han havde haft ansat en mand, der havde oparbejdet en spillegæld på ti millioner kroner. Gæld til den kriminelle underverden, som gerne ville "snakke" med den pågældende. Der kunne Benny Steen Mynchau skabe ro på med sine kontakter.

Anklagerens øjenbryn fik et tak opad, da Benny Steen Mynchau kunne fortælle, at han da selv var blevet frastjålet en millione kroner i kontanter fra den pågældende.

Uden at melde det til politiet, og hvad med skattevæsenet, ville anklageren vide. Det blev aldrig anmeldt.

Status fra den første retsdag er, at man altså kan blive frastjålet en million kroner i Køge og omegn uden at ønske, at politiet hjælper til med opklaringen.

Massiv telefonaflyning i Køge

Men før disse meget specielle oplysninger om det kriminelle miljø i Køge kom på bordet, fortalte anklageren, at PET oprindelig var kommet undervejrs med en stor sag i Køge. Derfor var der iværksat massive telefonaflytninger,

Og her kom en parade af rockere fra både HA og Bandidos. Også Suzuki Torben, alias Torben Ohlsen Jensen.

Og så var de dårlige selskaber begyndtat dukke op.

Den anklagede Benny Steen Mynchau sagde, at han havde været ven med Torben Ohlsen Jensen i 30 år. Han er en ven, som også har været til fødselsdag.

Rocker mødtes med højtstående socialdemokrat

Torben Ohlsen Jensen er kendt som Bandidos "sergent at arms" eller krigsminister i Køge. Og det var ham, der mødtes med socialdemokraten Henrik Sass Larsen og den detroniserede S-formand i Køge Tommy Kamp på et værtshus. For at snakke om rockeres personlige sag om forældremyndighed.

PET har efter anklagerens forklaring telefonaflyttet massivt i opklaringen af den store narko- og våbensag. Derfor vidste PET formodentlig også, at Torben Ohlsens Jensen ville møde op på et værtshus den 20. maj i år for at mødes med Tommy Kamp og Henrik Sass Larsen på et værtshus i Køge.

Ifølge Ekstra Bladet sad en PET agent og kiggede på. Siden skrev PET to a-4 sider om Henrik Sass Larsens manglende sikkerhedsgodkendelse til en ministerpost.