Krimi

Tiltale: Smed barstol i hovedet på kvinde

Den 34-årige Kim Holmgaard Madsen, der er medlem af Byrådet i Esbjerg for Dansk Folkeparti er blevet centrum i en voldssag på værtshuset Riverside i Ådalsparken i Sædding ved Esbjerg. Det kom i går frem, at byrådsmedlemmet er blevet tiltalt for grov vold, og nu har tv2.dk fået indsigt i anklageskriftet.

Her står der, at Kim Madsen tiltales for "at have kastet en barstol, som ramte X i hovedet, hvorved hun pådrog en flænge ved venstre øje".

Kim Madsen har altså efter politiets opfattelse smidt en barstol i hovedet på en kvinde. Derfor tiltales han efter paragraf 245 stk. 1, der handler om legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Nægter at stå bag grov vold

Kim Madsen selv nægter dog pure sin skyld over for tv2.dk.

"Det er ikke noget jeg kan genkende. Det er 100 pct. sikkert," siger han.

"Jeg har flere vidner, der kan bakke min historie op, så jeg er fortrøstningsfuld," siger DF'eren.

Blev opsøgt af fuld kvinde

Han vil ikke gå i detaljer med, hvad der skete på værtshuset klokken 03.14 den 30. juli. Men episoden har tidligere været beskrevet i lokale medier.

Her fremgår det, at Kim Madsen tog sig en fyraftens øl med sin kammerat og dennes far. En kvinde midt i trediverne henvendte sig gentagne gange til deres bord for at skælde Kim Madsen ud over hans tilhørsforhold til Dansk Folkeparti.

Usikkert hvad der skete

Da kvinden bliver for nærgående rejser de tre mænd sig op for at kunne værge for sig.

"Hun slog flere gange ud efter mig og råbte og skreg. Det hele gik meget stærkt. Jeg tog en barstol, der stod i nærheden, og holdt den op foran mig. På det tidspunkt havde resten af bargæsterne omringet vores bord, og situationen var meget truende. Det fik mig til at gribe en barstol for at beskytte mig bag den," har Kim Madsen tidligere forklaret til Esbjerg Netavis.

Hvad der derefter sker, er der forskellige forklaringer på, og det bliver op til byretten i Esbjerg at afgøre, om Kim Madsen har gjort sig skyldig i grov vold. Vidner har forklaret, at han kastede barstolen og ramte den berusede kvinde, så hun gik omkuld. Kvinden selv husker ikke, hvad der skete.