Krimi

Fiz Fiz udvises af Danmark

Den berygtede bandeleder fra Vollsmose ved Odense, Mahmoud Khalil Salem, der er bedre kendt som Fiz Fiz, er blevet udvist af Danmark for bestandigt Det har Højesteret netop afgjort.

Fiz Fiz er førtidspensionist og en central figur i Vollsmosebanden Black Ghost. Han er blevet idømt seks års fængsel for omfattende salg af hash, trusler og afpresning. Spørgsmålet om udvisningen er rejst fordi Fiz Fiz har otte børn og en hustru i Danmark. Det fik både byretten og Vestre Landsret til kun at give ham en betinget udvisning.¨

Politikere utilfredse

Den dom var for mild, mente flere borgerlige politikere, og derfor endte sagen altså i Højesteret.

Her mente seks dommere, at Fiz Fiz skal udvises af Danmark, mens kun en dommer mente, at Fiz Fiz skulle blive.

Er dårligt integreret

Den statsløse palæstinenser kom til Danmark i 1993, men taler dårligt dansk. Han og resten af familien taler arabisk med hinanden, og familieoverhovedet har siden 2004 fået førtidspension.

Dommerne lægger også vægt på de nye beviser, som rigsadvokat Jørgen Steen Sørensen har præsenteret Højesteret for. Oplysningerne handler om hans og familiens tilknytning til Libanon og Syrien.

For eksempel har politiet fundet ud af, at der er overført cirka 71.000 kroner fra Fiz Fiz og hans familie til familiemedlemmer i de to lande.

Der har også været masser af telefonsnak mellem Fiz Fiz og personer i de to lande.

Og endelig har politiet dokumenteret, at bandelederen var i gang med at købe en lejlighed i Damaskus. Men anholdelsen af ham i 2009 satte en stopper for købet.

Da Fiz Fiz er en såkaldt statsløs palæstinenser er det er mulighed, at han må blive i Danmark på tålt ophold.

Anker til menneskerettighedsdomstolen

Fiz Fiz' forsvarsadvokatet har varslet, at han vil anke afgørelsen til menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg.

Sideløbende med Fiz Fiz-afgørelsen kørte en sag mod en 20-årig armenier og en 21-årig bosnier. Dem krævede Rigsadvokaten ligeledes udvist af Danmark.