Krimi

Kræver livsvarig dom til barnemorder

I dag begynder sagen mod den såkaldte 'maskemand' ved landsretten i byen Stade i Niedersachsen, skriver netavisen nordschleswiger.dk.

Den tidligere pædagog fra Hamborg har tilstået at have myrdet tre drenge.

Heriblandt er den otteårige Dennis Rostel, som pædagogen bortførte den 24. juli 1995 om natten fra et børnehjem i nærheden af Slesvig.

Drengen blev senere fundet dræbt i en klitplantage ved Holstebro.

Ifølge netavisen er manden tiltalt for tre mord og for seksuel misbrug af børn og unge i 20 sager.

Manden havde lejet et sommerhus ved den jyske vestkyst, hvor han misbrugte den bortførte Dennis Rostel inden han myrdede ham og fjernede liget.

Vil have sikringsforvaring

Stadsadvokaten kræver livsvarigt fængsel og sikringsforvaring mod den 40-årige, som efter politiets mening har begået yderligere mord.

Politiet har dog i sin efterforskning af forbrydelserne ikke kunne knække det password, som pædagogen har på sin computer, og han har nægtet yderligere afsløringer udover de aflagte tilståelser.

Sagen om seriemorderen, som under sine forbrydelser altid skjulte sig bag en maske, har rystet Tyskland.

Den tyske TV-station NDR har afsløret at 'maskemanden' kunne have været anholdt langt tidligere end sidste år, men dårligt politiarbejde havde delvist ødelagt bevismaterialet i andre misbrugssager, som kunne have ført politiet på sporet af pædagogen langt tidligere.