Krimi

Sønner går i Fizfiz' fodspor

Skulle den 41-årige detroniserede bandeleder fra Odense Mahmoud Khalil Salem alias Fizfiz ende med at blive udvist af Højesteret, så tyder meget på, at bandelederens børn allerede har taget ved lære af deres fars liv som leder af indvandrerbanden Black Ghost. Det skriver Fyens Stiftstidene.

Da Højesteret i fredag behandlede spørgsmålet om udvisning af bandelederen, gennemgik rigsadvokat Jørgen Steen Sørensen alle bandelederens otte børn, som led i at beskrive, hvor grelt det står til i familien, og hvordan faderen har påvirket dem.

Og specielt Fizfiz' 13-årige søn har taget ved lære af sin far.

Uden for pædagogisk rækkevidde

"Han har ingen interesse i at deltage i undervisningen. Han har sit helt eget moralkodeks, en gangsterattitude, og han omtaler åbent sig selv som bandeleder," sagde Jørgen Steen Sørensen, da han læste op fra den indberetning, som skolen har afleveret i forbindelse med sagen.

I indberetningen gjorde skolen det også klart, at den 13-årige i en periode havde styret en bande svage elever, og den 13-årige blev betegnet som "uden for pædagogisk rækkevidde".

Lillebror slægter også far på

Hans niårige lillebror, der går på en anden skole, slægter også far og storebror på. Om ham skriver kommunen, at han "truer de andre børn med alvorlige repressalier, hvis de ikke gør, som han siger".

Netop repressalier og en hård hånd var Fizfiz' varemærke, da han i 1996-1999 sad tungt på en del af hashmarkedet i Odense. Her uddelte han dummebøder, tævede og truede sine forhandlere til at gøre, som han ville. Højesteret afgør den 12. oktober, om Fizfiz skal udvises af Danmark.