Krimi

Forsvarer tror at Sandberg går fri

Hells Angels-rockeren Brian Sandberg får ændret sin dom og bliver frikendt, når landsretten skal bedømme sagen.

Det mener i hvert fald rockerens forsvarer, Michael Juul Eriksen, som i dag har anket dommen.

"Baggrunden for at vi anker, det er at han dømt for sit forhold - og han kan ikke acceptere at blive dømt i det forhold, så jeg tror egentlig, som det lød fra ham på forhånd, så ville han anke under alle omstændigheder," siger han til TV 2 News.

"Jeg føler, vi har en god sag," siger forsvareren.

Dømt for ét drabsforsøg

Brian Sandberg var oprindeligt tiltalt for to drabsforsøg og et overfald - men retten mente ikke, at overfaldet samt ét af drabsforsøgene blev bevist.

Så rockeren blev udelukkende dømt for et drabsforsøg.

"Vores mål, det er at få ham frifundet på det sidste forhold - vi har opnået to ud af tre, og så regner vi med at tage den sidste i landsretten," siger forsvareren.

Brian Sandberg skulle, efter at der blev skudt efter ham på Rantzausgade på Nørrebro i 2009, have sagt at skyderiet skulle 'byttes' - hvilket er blevet tolket som, at han krævede hævn.

Men det var der slet ikke tale om, lyder det fra forsvareren.

"At skulle have 12 års fængsel for ikke at have foretaget sig noget som helst andet end at blive skudt på, det kan jeg ikke helt følge - og det tror jeg nok også, at vi skal få ændret i landsretten," siger han til TV 2 News.

Det er rockerne dømt for

Det er rockerne dømt for.

De fire medlemmer af Hells Angels:

Brian Sandberg (45):Fuldgyldigt medlem. Gav ordre til hævnskyderi ved internetcafé på Nørrebro i København. 11 år og 10 måneder.

Dennis Brodthagen (37):Fuldgyldigt medlem. Gav ordre til hævnskyderi ved internetcafé på Nørrebro. Stod bag våbenlager i Gentofte. 13 år.

Daniel Poulsen (29):Fuldgyldigt medlem. Skød fra en motorcykel en mand i Baggesensgade. Skulle udføre drab på bandelederen 'Lille A' på Nytorv: 12 år og to måneder.

Jimmi Dige Bach (37):Fuldgyldigt medlem. Deltog i kølleoverfald ved Brorsons Kirke. Bidrog ved nedskydning af kioskpasser på Vesterbro. Ni år.

De 11 andre rockere fra HA-miljøet:

Danny Olsson (30):Prospect. Sagens mest aktive med fire af de seks drabsforsøg på samvittigheden. 15 år og tre måneder.

Nick Leon Hansen.Prospect. Deltog i drabsforsøg ved internetcafé, i skyderiet mod kioskpasser og i kølleoverfald ved Brorsons Kirke. 15 år.

Martin Hiltoft (30):Prospect. Skød fra en motorcykel en mand i Gartnergade og ville skyde hashhandler på Hulgårds Plads. 11 år og to måneder.

Johan J. Frederiksen (28):AK81'er. Ringede falsk alarmopkald til politiet forud for skyderi og tog del i planlagt drab på 'Lille A' på Nytorv. Ni år.

Dan Poulsen (33):Prospect eller hangaround. Tog del i planlagt drab på 'Lille A' på Nytorv. Syv år.

David Nielsen (29):HA-status ukendt. Tog del i planlagt drab på "Lille A" på Nytorv. Syv år.

Lars Dencker Krogh (23):AK81'er. Tog del i nedskydning af kioskpasser på Vesterbro. Otte år.

Brian Engberg Larsen (28):HA-status ukendt. Deltog ved mislykket hævnskyderi ved internetcafé på Nørrebro. Syv år.

Jon Erik Sturluson (31):HA-status ukendt. Skulle brænde effekter efter planlagt drab på 'Lille A' på Nytorv. Fire år og seks måneder.

Tobias Max Larsen (23):AK81'er. Ringede falsk alarmopkald til politiet forud for skyderi. To år og ni måneder.

Mads Henrik Petersen (24):Prospect. Stod bag våbenlager i Gentofte. Tre år.

Derudover er et fuldgyldigt medlem frifundet i sagen.