Sådan ser KB Hallen ud efter brand

De første billeder er nu kommet ud inde fra den udbrændte KB Hallen.

De bærer tydeligt præg af, hvor voldsom ilsen har været.

Flammernes hærgen betyder, at kun rammen og dele af taget stadigvæk består. Derfor skal den 73 år gamle hal først og fremmest aflyse en række planlagte fremtidige arrangementer.

Borgmesteren på Frederiksberg, Jørgen Glenthøj (K), kalder branden "utrolig sørgeligt".

"Det er et dansk klenodie, der går tabt. Det er sørgeligt at se en så vigtig og historiefyldt del af hovedstadens og Frederiksbergs sport- og kulturliv gå op i flammer," siger han.

"Hallen skal genskabes"

K.B. Hallen blev fredet i marts i år og det er nu op til blandt andre K.B., fredningsmyndighederne og forsikringsselskaberne at finde ud af, om hallen skal genopføres. Men det politiske udspil fra kommunens største parti er klar:

"I byrådet må vi strække os langt for at bidrage til en løsning, der genskaber et af kommunens gamle, stolte sportslige og kulturelle klenodier," siger udvalgsformand Nils-Ole Heggland (K).

Omklædningsrum er uskadte

De 4700 sportsligt aktive medlemmer af K.B. kan dog - midt i den triste historie om hallen - glæde sig over, at deres sportsfaciliteter og omklædningsrum stadigvæk står uskadte tilbage.

"Det eneste, der forhindrer os i at starte vores sportslige aktiviteter op, er sikkerheden for vores medlemmer. Den sikkerhed burde efter brandvæsnets mening være på plads i morgen tidlig," siger Jørgen Holmen, direktør for K.B.