Krimi

Kræver 14 års fængsel til Sandberg

Anklagemyndigheden i den store rockersag har i dag afsløret, hvad man ønsker af straf til 15 rockere fra Hells Angels-miljøet, der i går blev kendt skyldige.

Fra fire års fængsel og op til livstid, lyder kravet fra anklager Laura Birch.

Hells Angels-spidsen Brian Sandberg er blandt de rockere, der kræves idømt et flercifret antal år bag tremmer.

Kravet lyder på 14 års fængsel til toprockeren.

"Brian Sandberg var den direkte hovedmand, der beordrede et drab i Rantzausgade, og det bør være skærpende i forhold til de øvrige," sagde Laura Birch i sin procedure.

Kræver livstid til flere

Sandberg er dog ikke højdespringeren på strafskalaen, der byder på krav om livsvarigt fængsel til ikke færre end fire fra Hells Angels.

Den ene er den 30-årige Danny, der er kendt skyldig i en fremtrædende rolle i fire af sagens seks drabsforsøg og derfor måtte forvente et sådant strafkrav.

For de øvrige kommer anklagemyndighedens strafpåstand tilsyneladende som noget af et chok, og der spredte sig flere gange mumlen i retssalen, da anklageren læste kravene højt.

"Det er jo fuldstændigt sygt det der", sagde en af de tiltalte, der også blev krævet idømt en livstidsdom.

En livstidsdom betyder sædvanligvis ikke, at man aldrig kommer ud, men at man tidligst kan blive prøveløsladt, efter 12 år af straffen er afsonet.

Efter anklagemyndighedens procedure om straffen skal de 15 forsvarere nu komme med deres indlæg for at forsøge at tvinge straffen til deres klienter nedad

Anklagerens krav lyder på livstid til fire af mændene. To af dem skal have 16 års fængsel, en skal i fængsel i 14 år, en skal have 13 års fængsel, fire skal have 12 år, en skal have seks år og to skal sidde inde i fire år, hvis det står til anklageren.