Krimi

Sandberg skyldig i ét drabsforsøg

Hells Angels-rockeren Brian Sandberg blev i dag kendt skyldig i ét drabsforsøg i forbindelse med bandekonflikten, men frifundet for alle andre forhold.

Af de øvrige 15 tiltalte blev én frifundet helt, mens de andre rockere, der alle har relation til Hells Angels, blev kendt delvis skyldige.

Københavns Byret kendte Brian Sandberg skyldig i at have beordret et hævnskyderi ved internetcafeen Surf & Play i Rantzausgade på Nørrebro i København.

Derimod blev han frifundet for at have givet ordre til et skyderi mod en mand i en kiosk i Skelbækgade på Vesterbro og et overfald foran Brorsons Kirke på Nørrebro.

Nægter sig skyldige

Rockerne har siden marts siddet på anklagebænken for sammenlagt seks drabsforsøg, et voldsomt overfald med køller samt et våbenarsenal i et kælderrum, der også indeholdt en sprængklar, fjernstyret bombe.

Alle har nægtet sig skyldige, men alligevel har de gennem hele forløbet nægtet at udtale sig til politiet og anklagemyndighed.

I retten er det kun Brian Sandberg, der har villet åbne munden - og kun for at besvare spørgsmål fra sin egen forsvarer.

Risikerer lang straf

Efter rettens afgørelse af skyldsspørgsmålet skal de 16 forsvarere og tre anklagere nu diskutere straffen til de skyldige.

Det påbegyndes tirsdag og efterfølges af den endelige dom, der for flere af rockerne kan risikere at blive et flercifret antal år bag tremmer.

Sagen har været spektakulær på flere måder, og ikke mindst fordi sagens hovedvidne selv er en afhoppet rocker.

Hovedvidnet har i løbet af retssagen i fulde 12 dage afgivet detaljeret forklaring om sine gamle rockerfæller, og ifølge politiet er hans liv nu så truet, at han er gemt væk på et tophemmeligt sted.

Her afsoner han selv en dom på 12 års fængsel for medvirken til fem af de seks drabsforsøg.

Har siddet fængslet siden anholdelsen

Sagen mod de 16 rockere er politiets og anklagemyndighedens største enkeltstående forsøg på at drage parterne bag bandekonflikten til ansvar for de mange skyderier, der især hærgede hovedstadsområdet i 2009.

Sandberg og de fleste af de øvrige rockere i sagen blev anholdt under en storstilet aktion i maj sidste år, og de har siddet varetægtsfængslet siden.