Krimi

Dom i Danmarks største rockersag

De har siddet varetægtsfængslet i snart halvandet år. Fire HA-rockere med Brian Sandberg i spidsen og 12 lærlinge i AK-81.

På anklagebænken for tilsammen seks drabsforsøg, brutale kølleoverfald og et våben- og sprængstoflager, der ville kunne udrydde en del.

Mandag får de besked - dommer Peter Lind Larsen oplæser nævningenes afgørelse om skyld i Danmarkshistoriens største rockersag og Danmarks hidtil dyreste retssag.

De 16 rockere kommer i politiets særlige mandskabsvogne. De transporteres fra hele landet i håndjern og overvåget af utallige politibetjente bl.a. fra politiets specielle aktionsstyrke.

Masser af Harley-Davidson motorcykler

Pladsen foran retten i Glostrup vil genlyde af rockernes vellyd - masser af Harley-Davidson motorcykler. Vennerne fra rockermiljøet byder velkommen.

Det er en retssag opbygget i høj grad omkring forklaringerne fra den frafaldne AK-81 rocker MFP. Han er selv idømt 12 års fængsel for drabsforsøget i Stationskiosken i Skelbækgade nær Københavns Hovedbanegård.

Han begyndte at tale, og politi og anklagemyndighed har fundet videooptagelser fra rockernes egen rockerborg på Svanevej i København frem og analyseret mængder af telefonaflytninger af rockerne.

Seks drabsforsøg

Det tegner et billede af et kriminelt rockermiljø med seks drabsforsøg, mener anklagerne. MFP har fået rabat på straffen, fordi han har vidnet mod sine tidligere rocker-kammerater.

Anklager Charlotte Alsing Juul sagde i sin procedure, at hun endnu ikke ved, om hun vil kræve livstidsstraf for drabsforsøgene. Muligheden er der, fordi Folketinget har vedtaget den særlige bandeparagraf 81, der åbner for en fordobling af fængselsstraffen for personfarlig kriminalitet i bandemiljøet.

Ny identitet

Drabsforsøg ligger normalt i størrelsesordenen seks års fængsel, flere drabsforsøg en del mere. HA-rockeren Brian Sandberg er anklaget for medvirken til flere drabsforsøg og også for våbenbesiddelse, der takseres til minimum et års fængsel.

Hovedpersonen i de over 60 retsmøder har været MFP- politiets og anklagemyndighedens kronvidne. Hans forklaringer udsætter ham for livsfare, mener politi og retten, så han må kun betegnes med MFP, selvom alle i rockermiljøet kender ham. Han skal senere have en hel ny identitet.

Måske også meget nødvendig, for i rockerkredse kaldes han nu for psykopatmaleren- en henvisning til hans uddannelse som autolakerer og rockernes manglende respekt for overløberen.