SF: Faktatjek af Søvndal er flueknepperi

SF går nu i rette med flere af de i alt fem faktatjek, som landets medier i løbet af valgkampen har lavet på partiformand Villy Søvndal.

Søvndal dumpede i disciplinen sanddruelighed i alle fem tilfælde, men det er faktatjekkene selv, den er gal med. I hvert fald i to tilfælde, siger SF's pressechef, Claus Perregaard.

"I det ene tilfælde forholder Villy (Søvndal) sig til et interview i BT, hvor han blot gentager det, som Lars Barfoed (De Konservatives leder) klokkeklart er citeret for," siger pressechefen.

"I et andet dumper Villy på at sige, at 38.500 mennesker "står til" at miste dagpengene. Det bygger på en rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd som fremhæver, at folk "risikerer" at miste pengene, så det synes jeg ærlig talt ikke, man kan kalde et faktatjek," siger Claus Perregaard.

Yderligere et faktatjek - hvor Søvndal dumper på at betegne boligmarkedet som "fuldstændig i stå" - kalder pressechefen for "noget semantisk flueknepperi".

Han kritiserer også mediernes faktatjek for i flere tilfælde at være "tendentiøse" og "ødelæggende for debatkulturen".

Blandt andet nævner han et eksempel med SF'eren Ida Auken, der i en debat sagde, at 500 danskere døde af partikelforurening hver dag.

"Det er jo ĂĄbenlyst en talefejl. Hun ville have sagt 500 om ĂĄret, og alligevel laves der sĂĄ et faktatjek, hvor hun dumpes. Den slags perverterer altsĂĄ debatten," lyder det fra Claus Perregaard.